Make room for color

När vi svenskar kaklar våra hem väljer vi allt som oftast vitt. Stilrent, snyggt och framförallt – ett säkert kort. Vill du kliva utanför ”the comfort zone” och våga färg är blått bland det trendigaste just nu. Allt från gråblå till klarblå nyanser fungerar.

Färg och ljus påverkar oss mer än vi tror och förstärker olika sinnesstämningar. Tänk därför noga igenom vilken atmosfär du vill skapa i rummet du ska kakla. Som hjälp på traven listar vi några typiska egenskaper för olika färger:

Rött:
En aktiv och utåtriktad färg som syns och tar för sig. Stora ytor med rött kan skapa en känsla av aggressivitet. Använd den därför mer återhållsamt som en energikick i rummet. Undvik rött i rum där du söker lugn och harmoni.

2671010110_1243Del Conca BC2 Bordeaux

Orange:
Glädjens färg stärker och skapar entusiasm. En bra färg för rum där samtal och umgänge har en central roll. Färgen stimulerar även aptiten vilket gör den idealisk för köket.

Immagini 112

Tonalite Exabright Esagona Arancio

Gult:
Harmonisk färg som stimulerar våra tankar, undvik därför färgen i sovrummet där du vill slappna av och känna lugn. Gult är livgivande och passar likt orange i hemmets alla sociala rum. Badrummet kan med fördel även kaklas i guld då färgen kan få oss att vakna till på morgonkvisten.

ref_-801_1452

Vidrepur Colours Yellow 801

Grönt:
Lugn och ro, i en grön omgivning känner du dig trygg och säker. Naturens och växtlighetens färg symboliserar även rikedom och välstånd, använd grönt i rum där du vill förstärka den känslan.

Lime-blank-och-matt_3977

Monocolor V Lime Blank

 Blått:

Lugn och stillhet är känslor som blått hjälper till att förstärka. Färgen signalerar stabilitet och framgång. Den sägs även lindra smärta samt uppmuntra vila och sömn. Passar därför utmärkt i sovrummet.

1030205660_239

Vidrepur Moon Blue 660

 

 

 

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s