Årets färg?                

En rad olika företag har utsett årets färg 2015. Men vem har rätt?

Nordsjö valde färgen Copper-Orange, en varm orange kopparton som för tankarna till varma sommardagar och söta fruktdrinkar. Pantone, har istället valt en djup vinröd nyans som går under namnet Marsala. En färg som passar bra till metaller som guld, koppar och mässing. Den kombineras för övrigt med fördel ihop med marmorkakel!

Samtidigt har vi, och många inredningsexperter och trendkännare med oss, iakttagit den blå kulörens frammarsch. Så vem har egentligen rätt? Vilken är årets färg?

Vi kan börja med att konstatera att alla har sin egen favoritfärg och att personlighet och stil är det som avgör. Det är trots allt du som ska leva och trivas i ditt hem. Om du ändå känner att inspirationen tryter och att längtan efter förändring är stor kan vi på Kakeldaxgruppen ge dig vårt svar på årets färg – Duvblått.

En klassiskt blå nyans som håller i längden. Duvblå eller gråblå kulörer för tankarna till himmel och hav. De oändliga elementen bidrar till att skapa en känsla av rymd och ger några extra imaginära kvadratmeter. Vi förknippar blått med en sval fräschör – som en stilla och ljum sommarkväll. Matchas bra med vit marmor, andra blåa nyanser och varma metaller.

Eller så kan du helt enkelt välja ett duvblått kakel:

5.0

Casalgrande Meteor Blu

Marazzi-Corsica-Calvi-Azzurro_4713

Marazzi Corsica Calvi Azurro

Marazzi-Architettura-blu

Marazzi Architettura Blu

Marazzi-Architettura-Cemento

Marazzi Architettura Cemento

Casalgrande-Unicolore-Blu-BC-Sockel

Casalgrande Unicolore Blu B.C. Sockel

Galaxy-Blue

Galaxy Blue

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s