Tänk utanför boxen

Rektangulära och kvadratiska kakelplattor har länge känts lika självklara som kaffe på morgonen eller regn på midsommar. De senaste 20 åren har totaldominerats av plattor med fyra kanter – men nu är det hög tid att tänka outside the box. Annorlunda former är glödheta.

Equipe Octagon Marmol BlancoVi har redan sett en hel del hexagoner och oktagoner i inredningsmagasin och på kakelmässor runt om i världen. Det grafiska mönstret som plattorna skapar får betraktaren att reagera. Det är ett kakel som tar plats i rummet utan att ge ett rörigt intryck. Ju större plattor desto lugnare känsla. Formen passar lika bra på golvet som på väggarna. En favorit hos oss är ett mörkgrått hexagongolv tillsammans med ljusa väggar. En vit oktagonplatta kan med fördel kombineras med svarta kvadratiska plattor i hålrummet. Ombonat men med en modern känsla på samma gång.

marmol-bianco-och-nero--tozzetto-marmol-nero-och-bianco_5025

Equipe Octagon Marmol 

Emozione_3561

Peronda Harmony Argila D.Emozione

Ett format som inte riktigt slagit igenom med samma kraft som hexagonen är medaljongen. Plattan med de mjuka och behagliga formerna är på frammarsch och ett alternativ för den som vill vara först med det senaste. Medaljongen ger ett pampigt intryck och för tankarna till orienten med alla dess mönster och färger.

Stella-Nero-marq__4932

Kakeldekor eller enskilda plattor med mönster är också ett bra alternativ för den som vill experimentera med former utan att behöva överge det kvadratiska eller rektangulära kaklet helt. Använd dekoren som en traditionell bård eller bryt av en vanlig vit vägg och skapa liv genom att kakla en avgränsad yta likt en tavla eller fondvägg. Fint att dekorera med längst golvet kanter.

Imso Olimpo Stella Nero Marq. Decoro

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s