Rum ute!

Våren är här och med den även vår vilja att vara utomhus. Denna vilja har de senaste åren gjort stort avtryck i hur vi inreder våra hem – som nu även inkluderar trädgården och uteplatsen. Även vi svenskar har börjat ”flyttat ut” våra rum under sommarhalvåret.

Det byggs fler och fler utekök så att vi kan vara ute även när vi lagar maten, inte bara när vi äter den. Våra altaner har blivit uterum och öppna uteplatser som fungerar som vardagsrum under sköna vår- och sommarkvällar. Vi har till och med börjat installera utomhusduschar i våra trädgårdar!

Kakel och klinker är naturliga inslag i inredningen av utomhusrummen. Här följer tre olika stilar:

Mysigt och kontinentalt
Med terrakotta och mörka träslag skapas en känsla av sommaren på en fransk vingård eller en italiensk bistro. Växter i krukor och klätterväxter i taket förstärker känslan.

Tudor-2_1542

La Faenza Tudor C

Krispigt och ljust
En stilren och modern look skapas med ljust går och vit keramik. Använd gärna stora plattor. Stilrena möbler i ljusa färger och minimalt med prydnadssaker förstärker känslan.

patio_amb_white_4929

Casalgrande Patio White

Grönskande oas
Använd dig av mörkt grå eller bruna grövre plattor av sten. Använd ljusa möbler för att skapa en kontrast och självklart massor av gröna växter.

Galena-1_2332

Italg. Mineral D Galena Sq.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s