Marrakech – inne eller ute?

Under ett antal år har vi sett Marrakech-kaklet breda ut sig. I början på trendiga restauranger och nu även i var och varannans hem. Frågan är om vi har börjat tröttna på det mönstrade kaklet? Svaret är NEJ – det säljs Marrakech som aldrig förr.

Det som har förändrats är framförallt färgerna, med två tydliga parallella trender. Den ena är den traditionella, färgglada kombinationen som länge har dominerat marknaden. Samtidigt ser vi nu en skandinavisk tolkning på mönstret, med ljusa och neutrala färger som ger ett lugnare intryck, något många verkar uppskatta.

amb-03-manises-__3487
Geotiles G. Manises

Vi har fortsättningsvis Marrakech på golv men kan även se att plattorna används mer och mer på väggar, antingen som en detalj eller på hela väggar.

manises-(3)_3490manises-(4)_3491manises-(1)_3488manises-(2)_3489

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s