Med varma fötter håller du huvudet kallt

Visst är vi många som drömmer om att kliva upp på morgonen, smyga in i badrummet eller ut i köket och sätta fötterna på ett varmt och behagligt golv? Med golvvärme kan valet av ett snyggt klinkergolv kännas helt rätt även en kylig vintermorgon.

För oss människor innebär en optimal värmefördelning varma fötter och ett svalt huvud. Temperaturen vid huvudet ska vara runt 20 grader och fötterna runt 24 grader. Med den vetskapen är det lätt att förstå varför rum med golvvärme känns så trivsamma att vistas i! I gamla hus är det dessutom en fördel att vid renovering lägga in värmegolv som hjälper till att hålla borta fukt från oisolerade bottenplattor och andra känsliga golvytor.

Här ser ni ett träimitationsgolv i granitkeramik som med golvvärme installerat ger en härlig värme i badrummets våta utrymmen:

421590041_1_1720Imso Cargo Steam Boat

Förutom att skapa en gynnsam värme och lufttemperatur kan golvvärme frigöra yta i ett litet och trångt rum. I exempelvis små badrum behövs oftast ingen annan värmekälla än golvet och element kan därför plockas bort. Möbleringen i rummet blir friare och man slipper oroa sig för att blockera eller täcka känsliga värmeaggregat.

Ett varmt golv innebär också ett torrt golv, vilket i sig är hygieniskt då det minskar tillväxten av kvalster och andra allergiframkallande organismer. Men tänk på att golvvärme måste installeras fackmässigt och att nästan alla typer av ingrepp i våtrum bör utföras av hantverkare. Kontakta gärna någon av våra säljare för mer information.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s