Ett inbjudande golv i hallen

Inget golv i hemmet utsätts för lika mycket slitage som hallgolvet. Smuts, snö, grus och vatten dras in av skosulor, barnvagnar och paraplyer. Inte helt överraskande är det självklara valet för att undvika slitage enligt Kakelbloggen klinker!

Då kommer genast nästa fråga: vilken typ av klinker? Ett bra val är granitkeramik med en sträv yta. Den är stark och tålig samtidigt som den sträva ytan motverkar halka när snö och vatten dras med in. Även andra typer av grövre klinker passar bra, men tänk på att en blank platta lätt blir hal.

stratio-white-och-quarzite-grey_3694

Italgraniti Stone Mix Quarzite är en slitstark och mycket tålig klinkerplatta som skapar ett väder- och fläcksäkert samt lättstädat hallgolv.

Undvik en vit eller allt för ljus platta, om du inte älskar att städa vill säga. Även svarta eller mycket mörka plattor får lätt fläckar. Välj gärna stora plattor för att få ett mindre antal fogar, vilket är bra då dessa är svårare att hålla rena. Håll gärna fogarna minimala, alternativt välj en platta som kan läggas kant i kant. Detta skapar också en känsla av rymd vilket är en fördel eftersom hallar ofta kan upplevas som trånga.

Retro-grigio_3364

Det melerade mönstret i Verde1999 Retro Grigio passar utmärkt för hallen. En slitstark platta som dessutom kan läggas med smala fogar.

För att återkoppla till vårt förra inlägg är golvvärme en dröm i hallen. Du slipper våta och kalla golv och dessutom bidrar det till att värma upp rummet. På så sätt får du och dina gäster alltid ett varmt välkomnade in i ert hem!

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s