Fiskben – en modern klassiker

Drömmer du om en klassisk fiskbensparkett? Det är något vi alla har sett mycket av i laserade vita eller träfärgade varianter, både i äldre och nyproducerade hem. På senare tid har vi även kunnat se den moderna klassikern användas vid sättning av kakel och klinker.

Fiskbensmönstret tycks passa in nästan överallt. Både i det moderna och det lantliga hemmet, och definitivt i retrohemmet eller funkisvillan. Allt handlar om valet av färg och platta.

Det optiska mönstret påminner om fiskben som lagts bredvid varandra i omgångar som bildar ett sammanhängande mönster. Denna effekt kan skapas genom att smala plattor sätts i ett sådant mönster eller genom att plattor i olika färger eller toner används för att skapa mönstret.

Country_grises_6,5x20I den här retroinspirerade och grafiska matsalshörnan har plattor från
serien Country från Equipe använts för att skapa ett spännande mönster.

Om en smal platta används sätts i ett fiskbensmönster kan en kontrasterande fog användas för att förstärka effekten. Likaså kan mönstret tonas ner om fogens nyans ligger nära plattans. Har man dessutom en duktig plattsättare kan även plattor i olika format kombineras för att få extra spännande mönster.

För den som föredrar en klassisk fiskbensparkett finns det tåligare alternativ än trä för den som behöver ett slitstarkt golv. Kombinera golvdrömmen med den livliga familjen som kräver slitstarka och robusta golv genom att välja en klinker i träimitation. De rektangulära plattorna kan läggas i fiskbensmönster med ett resultat som ser både naturligt och vackert ut.

Hexawood_tan_detHär har plattor som är specialformade för att enkelt kunna läggas i olika mönster använts. Plattan Hexawood från Equipe finns i två olika storlekar och fem olika färger som kan kombineras i en mängd olika mönster.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s