Från havets djup till hemmets vrå

Sommaren närmar sig och med den sol och salta bad. Vi låter oss inspireras av det vackra skimret i havets snäckor och fiskens fjäll. Möjligheterna är många, låt väggarna prydas av skimrande mosaik i olika nyanser eller sätt plattor i formen av fiskfjäll.

Glimmande och glittrande utan att det blir pråligt. Snäckskalstoner ger snarare en sober och romantisk känsla. Men det är inte bara den skimrande ytan som lockar. I naturen kan snäckskal i varierande storlek i regnbågens alla färger hittas. Likaså kan mosaik och kakel inspirerade av snäckskal variera i färg och storlek.

SHELLEY-W-1_3885Mosaiken från Peronda Harmony D.Shelley-W har en klassisk nyans av pärlemor. Även plattornas ojämna men glansiga yta påminner om snäckor som glimmar i vattenbrynet.

Stora plattor i pärlemor med en tindrande yta kan vara vackert och skapar dynamik när ljuset faller på dem. Små plattor eller mosaik är mycket dekorativt och det oregelbundna mönstret som skapas skiftar i olika nyanser vilket ger liv åt rummet. Om det känns för vågat behöver du inte sätta mosaiken i hela rummet. Likt en fondvägg eller bård kan den även användas som en utsmyckning eller lekfull detalj.

titanium-750_1403

titanium-762_1400

Mosaik finns i alla tänkbara färger. En blå mosaik ger lugn och passar perfekt för att skapa ett badrum att slappna av och skämma bort sig själv i! Ett fräscht intryck uppnås med gröna plattor. Ovan ser ni Vidrepur Titanium Blue Sky Brush och Titanium Green Brush

Om skimrande mosaik inte är din stil finns det andra sätt att inspireras av havet. En stor trend just nu är fiskfjälls-formade plattor. Den annorlunda formen som efterliknar fiskars vackra fjäll ger ett spännande uttryck och skapar illusionen av att plattorna ligger omlott. Genom att varva olika färger uppnås ett nästan förtrollande resultat.

Snäck - Scale_fanPå bilden ovan används plattor från Scale FAN från Equipe. Plattan finns i tre olika storlekar och tio varianter med olika färg och yta. Blanka och matta plattor i olika färger kan kombineras för att skapa intressanta mönster och effekter.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s