Storlekens betydelse

Plattor i storleken 60×60 är något som ännu inte setts så mycket här i Norden, men det är en stor trend ute i Europa. Stora plattor kan få ett rum att kännas större. Undvik dock att använda den här typen av platta i riktigt små utrymmen då effekten går förlorad om plattorna ändå måste kapas.

Nu är det dags att börja tänka nytt. Låt plattorna fortsätta utanför köket, ut i hallen eller in i vardagsrummet. Det ger hemmet en internationell prägel och skapar en lyxig men ändå minimalistisk känsla.

Blend1

Kollektionen Blend från Marazzi har inspirerats av romartiden och de material som användes i betongkonstruktionerna under antiken. Man blandade då ner aska i betongen för att ge liv åt materialet, en effekt man har försökt återskapa i kollektionen. Serien har en lätt räfflad yta vilket ger en levande, okonstlad känsla. Plattorna  är rakskurna och kan läggas med en minimal fog, något som gör sig bra på större ytor.

Blend2

Ett extra plus är att Blend tillverkas av 23 procent återvunnet material.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s