Skapa en sydländsk uteplats i trädgården

Det är lätt att fastna i gamla invanda rutiner och tankemönster, även när det gäller kakel och klinker. För de allra flesta är kakel förknippat med kök och badrum och på sin höjd hallgolvet. Men det finns så många fler användningsområden än så, inte minst utomhus.

Kakel, klinker och mosaik är både praktiskt och snyggt att använda även utomhus. Det kan ge nytt liv åt altanen, terrassen, balkongen eller uteplatsen. Låt dig inspireras av medelhavsländernas piazzor, soldränkta poolområden och lummiga bakgårdar omringade av vita rappade väggar, varm jord och gröna friska citronträd.

Marazzi Multiquartz är ett upphöjt golv som läggs utan fix eller fog. Plattorna läggs direkt på marken eller så kan speciella fötter användas, fungerar lika bra på hårt och mjuk underlag.

Marazzi Multiquartz är ett upphöjt golv som läggs utan fix eller fog. Plattorna läggs direkt på marken eller så kan speciella fötter användas, fungerar lika bra på hårt och mjuk underlag.

Om du inte är någon trädgårdsexpert kan du låta en kreativt mönstrad stenläggning sätta karaktären i din trädgård och låt livfulla mosaikmönster stå för färgsättningen. Passar lika bra i frodiga trädgårdar som på mer strikta och enkla tomter.

Mineral D finns i flera färger och storlekar. De har en något skrovlig yta och är extremt tåliga och passar därför perfekt för uteplatsen.

Mineral D finns i flera färger och storlekar. De har en något skrovlig yta och är extremt tåliga och passar därför perfekt för uteplatsen.

Pricken över i blir en vacker gång eller trappa i klinker som leder upp till huset – skön att sätta bara sommarfötter på. Tänk bara på att plattan måste vara frostsäker när den ligger utomhus för att den inte ska riskera att spricka när det blir kallt.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s