Ta ut svängarna i tvättstugan

Tvättstugan är inte det rum i hemmet man helst vistas i. Det är inte heller ett rum man visar upp för sina gäster på den obligatoriska husesynen. Men så behöver det inte vara. Här har du chansen att faktiskt ta ut svängarna rejält och göra något annorlunda. Du behöver inte fega i fråga om färgval, mönster eller stil. Tvättstugan är (förhoppningsvis) inte ett rum du vistas ständigt eller långa stunder i, så du kommer inte att tröttna. Här kommer två förslag på stilar:

Faenza-N_3493

Gammalt och nött möter nytt och modernt
Varför inte testa en intressant blandning av gammalt och nytt med det antikinspirerade kaklet FS Faenza från Peronda, som på bilden ovan. Använd dig av inredning från loppisar och auktioner uppblandat med modernare inslag.

Eller låt golvet vara det som sticker ut med hjälp av en mönstrad platta och kombinera sedan med en enfärgad vägg i passande nyans. Inred gärna med vitvaror och inredningsdetaljer som matchar en av färgerna i golvet, i det här fallet svart. (FS Espiga från Peronda)

POITIERS-LATTE-FS-ESPIGA_AMB_4858

Färgsprakande flärd
Släpp loss din kreativa sida och låt färgen flöda. Välj starka färger som du kanske inte vågar använda i andra delar av huset. På bilden nedan används ett intensivt mönstrat och färgglatt kakel från serien Metro Patchwork från Equipe.

Metro_Patchwork_color

Även detaljer i färg piggar upp. Den fräscha blandaren HV1 från Vola finns i flera olika starka färger.

20_HV1_C05

Mosaik finns i många olika färger som kan kombineras eller användas för sig. Nedan ser du Vidrepur Titanium med en intensiv röd färg som reflekterar ljus. Om du väljer att använda ett blankt kakel eller mosaik i ett rum med små, eller inga, naturliga ljusinsläpp ska du tänka på att sätta in ordentligt med belysning för att det ska visa sig från sin bästa sida.

Titanium-770

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s