Välkomna hem till Elina

När Elina och hennes familj skulle välja golv till sitt nya hus föll valet på klinker. I princip hela huset är nu försett med cement-inspirerade plattor från Geotiles, inköpta hos Kakeldaxgruppen. Vi har varit där för en husesyn!

Elina1

När vi kommer in i huset slås vi av det ljusa och stilrena intrycket. De ljusa plattorna är bara något mörkare än de vita väggarna och utgör en stabil bas för den övriga inredningen.
– Vi visste hela tiden att vi ville ha ett ljust golv. Vi var runt och kollade på både vitt trägolv och olika plattor. Vi fastnade för just den här plattan för att den är ljus samtidigt som det är liv i den, den är inte bara helt vit. Sedan är den grymt tålig och hållbar. Vi kom även fram till att ett kaklat golv med dessa plattor är mycket lättskött och lätt att städa. Men framförallt är det snyggt!

Elina2

Elina har valt en stor platta, 60×60 cm, något som ännu inte är helt vanligt i svenska hem.
– Vi tog hem och testade lite olika storlekar och tyckte helt enkelt att den största storleken passade bäst in hos oss. Vi har ju samma golv i köket, hallen, vardagsrummet, sovrummet och tvättstugan och vi tyckte att den stora plattan gav intrycket att huset blev större till ytan. De stora plattorna fick rummen att smälta ihop på ett bra sätt.

Elina3

Ett stilrent vitt kök med en svart, blank bänkskiva passar perfekt mot det cementgrå golvet.

Elina5

Elina4

På väggen ovanför diskbänk och spis har en vit, blank mosaik från Vidrepur använts. Snyggt och praktiskt.

Elina6

Vi fortsätter in i den kombinerade matsalen och vardagsrummet med en fantastisk utsikt över ån. Även här hålls inredningen vit och neutral vilket lägger fokus på grönskan utanför fönstren.

Elina7

Elina8

I badrummet har Marte Raggio Di Luna från Casalgrande i storlek 30×60 cm använts på både vägg och golv. Här har en något mörkare grå nyans använts vilket ger badrummet en mysigt känsla.

Elina9

Elina10

Badrumsinredningen är vit och växter används för att öka mysighetsfaktorn ytterligare. Här vill vi gärna stanna för en avkopplande stund i bubbelbadkaret.

Elina11

Även i sovrummet används cemeto-plattorna.
– I första hand valde vi detta golv för att det var det absolut finaste vi kunde hitta. Vi har en öppen planlösning i huset så vi ville ha det enhetligt. Golvet är mycket hållbart och lättskött så det var inget svårt val att även ta in dessa plattor i sovrummet och tvättstugan. Många tror att det blir ett stumt och kallt intryck men med golvvärme (som de flesta hus har i dag) upplevs golvet som mycket mjukt och behagligt.

Elina12

Vi avslutar rundvandringen och kan konstatera att Elinas hus är omsorgsfullt inrett med en genomgående ljus look. Att ett enhetligt golv använts i husets alla rum förstärker intrycket av att hela hemmet hänger samman. Vackert!

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s