Fixa badrum i sekelskiftesstil

Vem har inte drömt om en sekelskiftesvilla eller en lägenhet med stuckatur i taket och en kakelugn i varje rum. För de lyckliga som uppfyllt sin dröm är det inte ovanligt att drömhemmet behöver renoveras. Men hur inreder man ett badrum för att det ska passa stilen?

Det första valet är huruvida en tidsenlig renovering ska göras eller om man ska bryta av med ett modernt badrum. Ett hett tips är att följa husets ursprungliga stil, tänk på vad huset vill ha. Det håller i längden och blir inte omodernt.

Masía Blanco 7,5x15x30

När det gäller kakel för väggarna är det blanka glaserade plattor som gäller, det var det enda som fanns på den tiden. Välj gärna en enfärgad klassisk platta, vit, grå eller ljust olivgrön passar bra. Välj mellan fasat kakel eller vanliga plattor som är vågiga eller lätt buckliga. I början av 1900-talet var det framförallt relativt små plattor som tillverkades så om du vill hålla dig till stilen är det vad som gäller.

Både ovan och nedan har plattor från serien Masia från Equipe i storleken 7,5×15 använts. Den övre i en klassiskt vit version och den nedre i en subtilt grå. Plattorna finns att kika på i Kakeldaxgruppens butiker.

Masía Gris Claro 7,5x15 Crackle

När det kommer till golvet behöver du använda en klinker för att det ska hålla. Under den här tiden var det inte ovanligt med rutiga eller mönstrade golv. Ett vackert alternativ är Caprice Chatelet från Equipe som visas på bilden nedan.

Caprice Chatelet + Evolution Gris Claro + London + Skirting

En viktig detalj som verkligen lyfter inredningen och skapar en riktig sekelskifteskänsla är blandare. Välj gärna en modell med två vreden och allra helst med vita porslinsdetaljer. En serie som passar bra är Adora från Zucchettikos som även de går att köpa i Kakeldaxgruppens butiker.

Skärmavbild 2015-09-04 kl. 14.00.26Skärmavbild 2015-09-04 kl. 14.00.56

Även badrumsinredningen är en viktig komponent. Välj en klassisk modell i vitt porslin som dessa vackra varianter från Hatria och serien Dolcevita.

show_image-1.php

show_image-2.php

Har du något som du vill att vi ska skriva om? Är du mitt i renoveringsplaneringen och vill ha tips eller vill du piffa till köket med enkla medel? Skriv en kommentar!

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s