Lyxa till badrummet för dig och din gäst

Hösten är årstiden som lockar till mysiga hemmakvällar med nära och kära. Att göra det mysigt och välkomnande för gäster i hemmet är självklart, men ett utrymme som ofta glöms bort är toaletten. Ett personligt och inbjudande badrum gör att gästerna känner sig extra välkomna och omhändertagna.

Sträva efter att skapa en atmosfär som andas lyx, blandat med din personliga stil. Det finns inget som säger att ett badrum måste vara stramt och strikt. Det är tvärtom detaljerna som gör skillnaden och tänk gärna en extra gång på vilka behov dina gäster kan tänkas ha! Här kommer några praktiska tips:

1. En enkel storstädning kan göra underverk i vilket trött badrum som helst. Glöm inte att städa och torka ur badrumsskåp, lådor och andra gömmor. Ordning och reda är det första steget mot ett trivsamt badrum.

Kakeldax_Ordning

Kakeldax_Ordning2

2. Bjud in naturen, växter bidrar med liv och harmoni. Det behöver inte vara en hel bukett eller stora krukväxter, välj det som tilltalar dig själv. Det kan vara en liten grön kvist i en enkel glasvas eller en större krukväxt som tar upp ett helt hörn.

Kakeldax_växt

3. Belysning är a och o och i ett badrum behövs starkt ljus. Men ibland kan det även behövas en mer dämpad och mysig belysning. Om du har möjlighet att installera dimbara lampor är det perfekt men annars fungerar levande ljus alldeles utmärkt. Tänd doftljus strax innan gästerna kommer.

Kakeldax_ljus

4. Använd rena och fräscha handdukar. Matcha färgerna i badrummet och släng de gamla sunkiga som blivit mer grå än vita. Skaffa små gästhanddukar som du lägger fram på hyllan, det känns både fräscht och lyxigt. Ställ fram en liten korg som handdukarna kan slängas i efter användning.

Kakeldax_hylla

5. Möblera badrummet för att skapa en loungekänsla. Kanske är det tillräckligt stort för att få in en skön korgstol, en bänk eller ett litet bord. Har du begränsat med yta kan du med fördel utnyttja väggarna, en yta vi ofta glömmer bort i våra badrum. Sätt upp fina hyllor för förvaring, vackra speglar eller tavlor. Rummet kommer med ens att kännas mycket mysigare.

6. Lägg lite extra krut på att hitta en gott doftande tvål till dina gäster, och varför inte en matchande handkräm att smörja in sig med. Och skippa de tråkiga plastpumparna och investera i en fin tvålpump som dessutom går att fylla på istället för att slängas.

Kakeldax_tvålpump

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s