Fixa höstmys i köket

Höst är inte bara regn och rusk. Det är också en årstid som bjuder in till mysiga hemmakvällar och långa middagsbjudningar i hemmets hjärta – köket. Och det krävs inte mycket för att skapa en härlig atmosfär att njuta av i flera timmar.

Då många väljer neutrala färger på kakel och köksinredning blir köket ofta ett ganska tacksamt rum att förändra med hjälp av små medel. Till hösten låter du naturtoner, naturmaterial och mustiga färger sätta känslan för rummet. En neutral grund piggas upp med varma metaller och färger som senapsgult, vinrött eller mörkt turkos. Följ naturens skiftningar och inspireras av hur det faktiskt ser ut utanför fönstret.

Senapsgult Ljus

Matplatsen är en central del av köket som ska hålla för timmar av intressanta samtal och skratt. Mjuka kuddar och skinnfällar gör det inte bara hemtrevligt utan också bekvämt. Bordet pryds med levande ljus i varierande form, stora skålar och fat. Kombinera gärna estetik med praktik och låt vackra grönsaker som morot, rödbeta, aubergin och broccoli ligga framme för att sprida färg och liv. Färska örter och chili kan också muntra upp och doftar dessutom ljuvligt.

Chili

Örter

Duka med vackert porslin och låt gärna färgglada grytor stå framme på spisen. Då känns rummet inbjudande och hemtrevligt. Ett tips är också att använda överblivna kakelplattor från renoveringen både som glas- eller grytunderlägg eller likt nedan – som dekoration.

Färgglada grytor

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s