Månadens hemma hos – Nour El-Refai

Vi har sett Nour El-Refai som programledare för både Melodifestivalen, Musikhjälpen och Morgonpasset i P3 såväl som skådespelare i spelfilmer och på teaterscenen. Skånetösen som med sin vassa tunga tagit Sverige med storm visar upp sitt kök för Kakeldaxgruppen.

4I2A0133

En dag ringde de från Arga Snickaren och ville renovera Nours kök. Resultatet blev öppna ytor med en blandning av industriell bistro och vintage som andas ett fräscht 50-tal.

Vi välkomnas in i en mysig lägenhet i Stockholms västerort och det första vi möts av, förutom två katter, är en otroligt hemtrevlig känsla. Det märks att Nour har lagt ner mycket tid och hjärta i sin inredning. Vintagefynd blandas med moderna ting i en ljuvlig balans.

4I2A0087

När de gjorde om ditt kök, fick du välja någon stil själv? Hade du någon tanke sen tidigare?
– Jag var väldigt noggrann med att det skulle se ut exakt som jag ville, annars fick de inte komma! Jag ville ha rött, som det var innan, och jag ville ha öppna hyllor. Tapeten var också viktig, den har jag spanat in länge. Den är handtryckt och jag älskar den. Sen älskar jag mitt snygga kylskåp också. Bulligt och fint.

4I2A0114

Köket är ju ett socialt rum, umgås du mycket i ditt kök? Gör du det mer nu än tidigare?
– Jag har en matplats i vardagsrummet som är mycket större men på nåt sätt hamnar jag alltid i köket ändå. Jag älskar ju att laga mat och det är ett trevligt sätt att umgås på, att laga mat ihop.

4I2A0081

Hur såg ditt kök ut tidigare?
– Det var fint innan också men väldigt väldigt gammalt. 70 år gammalt. Det var rött även då och jag målade luckorna när jag flyttade in. Det kändes mycket mindre också med alla stora stängda skåp, och det fanns ingen riktigt bra hackyta.

4I2A0119

3 inredningstips från Nour:

  1. Det är väldigt lätt att måla stolar, skåp och luckor. Var inte rädd för färg! Det går alltid att måla om ifall man ångrar sig.
  2. Personligt är alltid fint. Folk är så rädda för att ha för mycket grejer. Själv tycker jag det är snyggt när man får känslan av ett riktigt hem, där det är lite kaos på sina ställen.
  3. Toaletten är också ett rum! Glöm inte bort det. Häng upp tavlor och inred där med!

Texten om Nour finns också med i det senaste numret av vårt magasin Kakelinspiration som du hittar här. I magasinet finns också tips på hur du skaffar Nours stil och mycket mer.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s