Senaste nytt från kakelvärlden

Vi är nyligen hemkomna från kakelmässan Cersaie i Bologna där vi har spanat in vad som dyker upp på kakelfronten framöver. Somliga trender är fortsatt starka men vi har även sett många spännande nyheter, vissa av dem lyfter vi fram nedan.

En av trenderna som känns igen sedan tidigare är träimitationer. Nu ska det gärna se nött och rustikt ut för att sätta trenden fullt ut. Håll ögonen öppna för det här kommer vi att få se mer och mer av i nya utföranden!

4I2A0660

4I2A0566

Även den industriella stilen håller i sig, vilket syns i cementliknande plattor i gråskala. Att med hjälp av rätt inredningsdetaljer skapa ett industriellt hem är en av vårens heta trender.

4I2A0555

Men det är inte bara cement och inredningsdetaljer som gäller, det är även populärt med plattor som genom olika nyanser ger ett lite ruffigt intryck. Nedan i en beige- och brunaktig färgskala som ger ett lite varmare intryck.

4I2A0672

Metaller och metallicfärger är en trend som kommit och gått under många år. Nu syns plattor i rena och klara metaller som gärna får täcka stora ytor, till skillnad från de detaljer vi sett tidigare. Bland annat visades denna lyxiga vägg som går från rostrött med toner av brons, via silver till guld.

4I2A0623

Även färg kommer starkt med retroplattor i spetsen. Den blåa trenden följer med även in i kommande säsong, både i enfärgade och mönstrade plattor.

4I2A0586

Art deco, grafiska mönster och starka pasteller kommer starkt. Med hjälp av de här livliga plattorna som verkar ligga omlott får vilket hem som helst ett extra lyft.

4I2A0640

Den som inte är redo att ta sig an art deco-stilen fullt ut kan istället inspireras av dessa skira mönster som skapar en livfull yta utan att ta över rummet.

4I2A0688

Något vi hoppas få se mer av i våra svenska hem framöver är kaklade sovrum. Vi tror inte att vi är ensamma att känna ett visst ha-begär när vi ser det här sovrummet där väggarna täcks av vackra marmorplattor! Även träimitationerna på de två första bilderna skulle göra sig bra i ett sovrum.

4I2A0652

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s