Modern italiensk design

Efter besöket hemma hos Amelia Adamo, som ni kan läsa om i det förra blogginlägget, blev vi inspirerade av hennes Italien-influerade inredning.

Italien är ständigt framstående inom design, arkitektur och inredning. En naturlig utveckling som har grund i deras historiska och kulturella arv. Under jakten efter mer italiensk inspiration fastnade vi för kakelproducenten Casalgrande Padana och deras kollektion Spazio. (Klicka på bilderna för mer information.)

spazio_amb_antracite_0

Spazio är en kollektion med stora stilrena plattor, perfekta för att skapa en lyxig lounge-känsla eller ett elegant badrum.

Beige-miljo_5232

Italiensk design är modern och funktionell. Många tror kanske att italienska hem är mysigt inredda med levande ljus och mycket tyger men oftast är de mer praktiskt inriktade än så. De flesta har en ganska avskalad och funktionell stil och inredningen är harmonisk och bekväm. Ofta används en naturlig färgskala och kakel och klinker är självklara materialval.

Tabacco-miljo_5273

I Italienska hem är köket den naturliga samlingsplatsen. Här samlas människor för att öppen en flaska vin och äta en bit ost medan grytorna puttrar på den stora spisen. En gemenskap att inspireras av nu när hösten är här på riktigt, och mörkret faller!

Skärmavbild 2015-10-29 kl. 09.47.53

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s