Inspireras av industrin

Rått, slitet och opolerat, gamla fabrikslokaler och verkstäder. Vi fortsätter att inreda våra hem industriellt. Stilen har sina rötter i Jugendstilen och Art Nouveau som i sin tur har influerats av den andra industriella revolutionen på 1920-talet.

Cemento Kakeldaxgruppen

En industriell känsla kan skapas genom att blanda material som cement, tegel, metall och trä. Ytorna ska gärna se lite gamla och slitna ut. Utöver det kan blottlagda rör, lampor och möbler som metallskåp, bokhyllor i metall och blandade stolar runt ett stort köksbord användas. Och underskatta inte de små inredningsdetaljerna som skyltar, ljuslyktor, glödlampor, galgar och krokar.

prodotti-108514-rel62b06367adc54f7eb20fe278aa19f82b

Serien Cemento från Casalgrande fungerar utmärkt i ett hem med en industriell touch. Ytan är räfflad vilket ger golvet, eller väggen, en skön struktur. Plattorna är laserskurna och kan läggas med väldigt tunna fogar så att ytorna i större utsträckning efterliknar cement.

prodotti-108514-reldfa3d5fea7284ac1b4ba7feb0501ba0a

För att sätta stilen i köket ska blandaren efterlikna de som finns i stora industrikök och vitvarorna får gärna vara i rostfritt stål. Även köksmaskinernas design har utvecklats i en industriell riktning.

Cemento Kakeldaxgruppen kök

Även arkitekturen inspireras av industrin. Det ska vara högt i tak, stora höga fönster och stora öppna ytor. Många gamla fabrikslokaler renoveras och görs om till attraktiva lägenheter och kommersiella lokaler. Om du bor i en sådan lägenhet är du redan på god väg att lyckas med den industriella stilen. Fler tips får du nedan.

Industriell stil Kakeldaxgrupen Casalgrande Cemento

Tips: så lyckas du med industristilen:

  • Blanda olika material som metall, trä och cement.
  • Skapa en gammal, sliten känsla med råa och nötta material och genom att återanvänd gamla möbler på nya sätt.
  • Möblera med industri-inspirerade skåp, bokhyllor i metall och blandade stolar runt ett stort köksbord.
  • Underskatta inte de små inredningsdetaljerna. Smålampor, skyltar, ljuslyktor galgar och krokar.
  • Färgval? Massor av grått!Lycka till!

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s