Mera marmor

I det förra blogginlägget skrev vi om den råa, industriella stilen, i dagens blogginlägg går vi åt helt andra hållet och skriver om lyxigt blänkande marmor.

Marmor har använts inom byggnadskonst och till konstnärliga statyer över hela världen under tusentals år. Stenen ger en klassik och lyxig karaktär till ett rum och dessutom är vi just nu inne i en period då marmor återigen är supermodernt.

Kakeldaxgruppen MarmokerSom bekant kan marmor vara ganska dyrt men det finns andra vägar att gå för att skapa samma look. Med hjälp av ny teknik kan man idag tillverka marmorimitation som ser lika bra ut som den äkta varan. Ett exempel är kollektionen Marmoker från Casalgrande Padana som finns i en rad färger, storlekar och former.

Kakeldaxgruppen Marmoker 2

Vit marmor i all ära men varför inte testa svart, grå eller brun. Det går också att experimentera med plattor i varierande form, mönstrade plattor eller mosaik. Kolla bara på exemplen nedan där marmorn (ja det är imitationen som ser så snyggt ut) använts på en rad kreativa sätt.

Kakeldaxgruppen Marmoker 3

Kakeldaxgruppen Marmoker 4

Kakeldaxgruppen Marmoker 5

Kakeldaxgruppen Marmoker 6

Är det här en inredningsstil som passar dig hoppas vi att marmorbegäret ökat efter den här inspirationen!

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s