Marrakech – det nya vita

Att trender kommer och går, och kommer igen, skriver nog de allra flesta under på. För visst är det just det som gör trenden till en trend – att den inte är bestående. Vi har länge kallat marockanskt kakel för trendigt, det får vi nog sluta med snart…

Kakeldaxgruppen Peronda FS-4

Våra stilrena, skandinaviska hem har till stor del präglats av enkelhet. Vi har hållit oss till vitt – det är ett säkert kort både i köket och badrummet. Något som håller i längden. Men någonting har förändrats, kanske har vi blivit mer benägna att renovera och förändra i våra hem och vågar därför ta det stora klivet ifrån vitt, vitt, vitt. Eller så saknar vi mystiken, det oväntade och dynamiska. Färgklicken som kryddar hemmet.

Kakeldaxgruppen Metro Patchwork 7,5x15
Oavsett anledning kan vi i alla fall slå fast att de mönstrade och färgsprakande marockanska plattorna har hittat sin givna plats i våra hem. De är här för att stanna.

Kakeldaxgruppen HARMONY_COLOURS

Möjligheterna med marockanska plattor är oändliga. Du behöver inte kakla ett helt golv eller en vägg om du känner dig osäker. Det kan vara nog så effektfullt att kakla upp en mindre yta som kontrasterar mot övrig inredning. Om du är lyckligt lottad och har en öppen spis eller kakelugn i ditt hem kan du lägga plattorna som ett golvskydd. Är du för att kombinera estetik med praktiska lösningar rekommenderar vi att lägga det marockanska kaklet direkt i entrén. Tåligt och snyggt på samma gång.

Kakeldaxgruppen Peronda FS Faenza-N

Plattorna har utvecklats i flera år och det som har förändrats är framförallt färgerna. Det finns två tydliga parallella grenar. Den ena är den traditionella, färgglada varianten som först slog igenom. Den andra är en omarbetad skandinavisk tolkning med ljusare och mer sobra färgval.

Kakeldaxgruppen Geotiles Vintage Mix1

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s