Trä som träffar rätt

Dagens I-landsproblem: Du vill ha ett rustikt trägolv men som ändå är nytt. Ett golv med sådär lagom sliten yta men som inte blir dåligt. Sedans ska det ju tåla slitage och väta för du vill ju inte springa runt och torka golvet dagarna i ända.

w9.jpg

Svaret på dina grubblerier är träklinker, klinkerplattor som med en skrämmande precision efterliknar ett riktigt trägolv. Och för den där härligt rustikt slitna känslan skulle vi välja kollektionen Chalet från Gambino group.

w5.jpg

För visst är det skönt att slippa underhållet med slipning och oljning och kunna klampa runt i hemmet med leriga skor. Om du vill lyxa till det lite extra kan du till och med lägga in golvvärme under ditt nya trägolv.

w0.jpg

Perfekt i köket, badrummet eller hallen där det annars kan vara otympligt med trägolv. Eller varför inte lägga in det i hela hemmet och skapa en enhetlig stil? Just Chalet finns i sex olika nyanser och sedan finns det såklart andra tillverkare med andra kollektioner på marknaden som Geotiles Nature eller Treverk från Marazzi.

w7.jpg

Frågan som alla nu ställer sig: hur äkta ser det ut i verkligheten?
Svaret: Väldigt äkta! Du kommer att behöva lägga dig ner på golvet och känna på det men fortfarande vara osäker. För att testa slår lätt du ett metallföremål i golvet och förstår att det är gjort av keramik.

1410096187220.jpeg

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s