Våga mönstrat kakel

Nu är det tid att släppa alla hämningar och klä väggarna i härligt mönstrat kakel. Välj mellan grafiska mönster, djurmönster, graffiti och trompe-l’œil.

Grafiska mönster som rutor, ränder och prickar ligger helt rätt i tiden. Gärna som ljusa och matta pasteller eller i svart och vitt. Här ser ni två exempel på plattor från serien Caprice DECO från Equipe.

Caprice_DECO metropolitan B&W.jpg

caprice_DECO Magic pastel.jpg

Graffiti är kanske vanligast förekommande på väggar utomhus men det kan faktiskt göra sig bra även inomhus. Det här motivet är skapat av Banksy och passar väldigt bra på stora ytor. Här krävs det någon som vågar sticka ut med sin inredning.

Graffiti-bansky_3055.jpg

Djurmönster är en annan stor trend, gärna i ljusa toner eller i svartvitt. Det kanske kan kännas lite väl vågat att sätta som kakel men på inredningsdetaljer är det perfekt. Varför inte på handdukar, muggar eller en kudde.

Zebra.jpg

Trompe-l’œil är på modet igen och det även inom kakel. För den som inte känner till begreppet innebär trompe-l’œil motiv som skapats för att framkalla en synvilla och efterlikna verkliga föremål. I det här fallet ser ni en kaklad vägg som ska uppfattas som en bokhylla full med böcker.

Peronda-Museum-Books_2691.jpg

Hoppas nu att ni vågar sätta mönster på inredningen, om så bara på detaljer!

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s