Årets färg(er)

Varje år presenterar Pantone årets färg och inför 2016 förvånade de genom att välja ut två. En ljusrosa kulör som kallas Rose Quartz och en ljusblå som fått namnet Serenity. Även valet av färger var relativt oväntat och Pantone förklarar sitt val med att detta är två färger som ska få oss att känna ett lugn i turbulenta tider. Något vi i och för sig kan behöva i ett skakat Europa efter veckans fruktansvärda terrordåd.

Förutom en lugnande effekt kommunicerar färgerna även en vårig lätthet och en självklar lekfullhet. Dessutom har pastellerna letat sig tillbaka in i inredningsmodet det senaste året och de två nyanserna gör sig bra tillsammans med exempelvis pastellgult.

Här kommer några förslag på plattor för den som vill följa trenden ända in i kaklet!

 

Monocolor Mint finns i flera olika storlekar och som både matt och blank. Den finns i två olika utföranden för att kunna sätta på både vägg och golv.

 

Här har vi en rosa skönhet i storleken 10×20 cm. Passar trenden perfekt och kan med fördel kombineras med andra plattor från den färgglada serien Recer Projectos.

 

För dig som vill ha mosaik passar den här sköna plattan, Colurs Fog, från Vidrepur perfekt in i trenden. Dessutom är all glasmosaik från Vidrepur tillverkad av 99 % återvunnet glas.

 

Från samma tillverkare hittar vi den här ljusrosa mosaiken. Varför inte kombinera de två för ett lekfullt resultat!

 

För den som vill blanda in en ljusgul komponent har vi exempelvis Architettura Adler från Marazzi.

Glad påsk på er alla underbara bloggläsare!

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s