Gör dig redo för att flytta ut

Nu är april månad här och de flesta av oss har nog börjat få lite vårkänslor. Även om vädret kan vara nyckfullt i april är det trots allt nu det börjar bli varmare i luften och ljusare på dagarna. Vi spenderar mer tid utomhus, och börjar göra i ordning i våra trädgårdar och uteplatser.

För den som vill lägga plattor på uteplatsen finns många alternativ och plattor som lämpar sig för utomhusbruk. Hos Marazzi finns extra tjocka plattor som är lätta att lägga och hålla rena. Plattan kan läggas antingen direkt på marken, eller på speciella fötter om underlaget är ojämnt, och är avsedd att användas som golvyta utomhus.

 

Självklart finns det också plattor som kan användas på både golv och vägg, och plattor med struktur för den som vill uppnå en taktil känsla. Låt samtliga plattor vara i samma storlek eller kombinera kvadratiska med mer avlånga rektangulära plattor för att skapa dynamik.

 

På uteplatsen passar det ofta bra med naturliga färger. Mot en neutral bas kan du sedan lägga till detaljer som ljuslyktor, krukor och textilier för att addera färg.

 

 

Så – när plattan är satt är det dags att pimpa uteplatsen för att göra det trivsamt. Med mindre detaljer kan ytorna anpassas varje säsong eller för speciella tillfällen.

Ett enkelt sätt att skapa trivsel är att plantera växter – både högt och lågt! Ställ dem i mindre krukor på bordet, större krukor på marken eller varför inte hänga upp dem i en ampel? Tänk bara på att vänta med planteringen tills risken för nattfrost har passerat.

 

 

Ta soliga dagar eller speciella tillfällen i akt och pynta med färgglada vimplar och ljusslingor så att hela kvällen kan spenderas utomhus. Ljusslingan är godkänd för användning utomhus, men just dessa vimplar är av papper så tänk på att ta in dem innan regnet kommer!

 

 

Servera sommarens uppfriskande drycker i käcka ”to go flaskor” med fina sugrör, eller ur en stor burk med kran där gästerna själva kan förse sig.

 

 

Hoppas att du fått lite inspiration inför vårpysslet på uteplatsen!

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s