På toalettbesök i 20-talsvillan

Vi har varit och hälsat på Lina som flyttat in i en gammal sommarbostad i Växjö från 1925. Huset har stora rum, högt i tak och många vackra kakelugnar.
– Huset har genomgått flera renoveringar under olika tidsepoker och när vi nu skulle sätta vår prägel var det viktigt för oss att återskapa en 20-talsatmosfär. Inredningen är en blandning av äldre möbler och mer modernt.

När det var dags att renovera det stora badrummet var det ingen tvekan om att det skulle spegla 20-talet. Blandare, toalett och badkar andas tidigt 1900-tal.
– Badrummet var antagligen omgjort på tidigt 70-tal med grönt porslin och svart plastmatta. Eftersom huset är från 20-talet ville vi att badrummet skulle spegla det. Men med moderna lösningar.

4I2A1315.JPGHandfat1.jpg

4I2A1314.JPG

I mitten av badrummet är ett vackert badkar på lejontassar placerat.
– Oftast måste man placera badkaret intill en vägg på grund av platsbrist men eftersom det fanns så mycket yta ville vi använda den. Vi valde även att sätta dit ett extra stort fönster så att man kan titta på månen när man badar.

4I2A1313.JPG

Badkar2.jpgNågot annat som utmärker badrummet är det marrakechinspirerade golvet med plattorna Manises från Geotiles. På väggarna har Urban Branco från Recer i en vit matt version använts.
– Vi blev förälskade i de mönstrade plattorna så de fick sätta en stor del av stilen i badrummet. När resten av badrummet är så enhetligt kändes det rätt att bryta av med ett brokigt mönster på golvet.

4I2A1334.JPG

Kakel och klinker är köpt hos Kakeldaxgruppens butik i Växjö.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s