Låt blandaren sätta stilen i köket

Det finns många detaljer att ta ställning till när man ska renovera köket. Alla påverkar de slutresultatet och känslan man får när man sedan vistas i köket. Blandaren är en av dem. I dagens blogginlägg utgår vi från tre olika blandare och skapar en stil utifrån dem.

Unknown.jpeg

Svart och stilrent modern
Den första blandaren, som kommer från Vola, sticker ut i all sin enkelhet. Det som gör den speciell är den svarta färgen. Vola är ett danskt märke och det var självaste Arne Jacobsen som designade den första blandaren.

Tanken var att blandaren skulle vara så enkel som möjligt och alla mekaniska delar gömdes. Resultatet blev den stilrena design som vi ser hos Volas produkter än idag där endast handtag och pipa exponeras. Här har vi valt en svart variant men den finns även i en lång rad färger.

 
Kakeldaxgruppen stilrent modernt.jpg

Till detta har vi valt den ljusgrå betongliknande plattan Verde 1999 Evoque Grigio Rectified för att förstärka den industriella stilen. Som stänkskydd kan antingen mosaikvarianten eller stora tillskurna plattor användas. En stor fyrkantig rostfri ho passar bra till den här stilen.

 

Kakeldaxgruppen Lyxig koppar.jpg

Lyxig koppar
Nästa blandare kommer från Tapwell och är i koppar. Den har en modern utformning med en hög svängbar pip och enkelt reglage. Den opolerade kopparytan för tankarna till gamla rör och ledningar vilket ger blandaren en lätt industriell tusch.

Till kopparblandaren har vi valt ut plattan Marmoker Nero Creta Lucido från Casalgrande som stänkskydd. Marmoker är en marmorimitation vilket passar bra i ett kök då den till skillnad från riktig marmor inte behöver behandlas och underhållas. Plattan tonar ner den industriella känslan och för in en mer exklusiv känsla.

En mörk stenho passar bra in i den här stilen men det går också utmärkt att blanda koppar med en vanlig ho i rostfritt stål.

Kakeldaxgruppen lantligt från förr.jpg

Lantligt från förr
Den sista blandaren är även den från Tapwell och har en gammaldags lantlig stil. De vackra vreden med porslinsdetaljer kanske inte hör till de mest praktiska lösningarna men det är de som gör hela stilen.

Vi har matchat med ett mönstrat kakel, Argila Archivo Ornate från Peronda. Plattornas lite oregelbundna yta och kanter ger dem en antik känsla som passar stilen perfekt. En stor porslinsho sätter pricken över i.

 

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s