Låt hallen ge dig ett varmt välkomnande

Det finns oändligt många alternativ när det är dags att lägga golv och olika material är olika vanliga i hemmets många rum. Kakel och klinker förknippas i vanliga fall med kök och badrum men vi gillar såklart starkt när dessa tåliga och vackra material tar ett steg utanför de traditionella rummen. Tillexempel kan klinker med fördel kombineras med golvvärme och bli ett hemtrevligt alternativ i både vardagsrum och sovrum. I dag väljer vi dock att slå ett slag för hallen – en plats där det är viktigt med en oöm yta som klarar ett dagligt slitage. Och vad passar väl då om inte klinker!

Marazzi Allmarble Statuario Decoro

Skapa en mönstrad hall med Allmarble från Marazzi

 

Peronda FS Damero

…eller med Peronda FS Damero

 

Hallen är det första som möter dig och dina gäster. Det är viktigt att inte glömma bort den plats som ofta främst passeras på väg till nästa rum, eller ut. Låt hallen bli en välkomnande plats att tycka om och dröja sig kvar i, om det är rymligt nog vill säga. Om det finns tillräckligt med utrymme är det en god idé att placera ut en stol för att knyta skorna eller en byrå för förvaring.

 

När det kommer till funktion är det viktigt att materialvalen är tåliga, eftersom hallen är en plats som möter många utmaningar och utsätts för slitage. Välj en grövre klinker över en med blank yta för att undvika att golvet blir halt. Att hallen är en plats där mycket smuts samlas är bra att ha i bakhuvudet när du väljer färg på plattan.

Här är några exempel på hur snyggt det kan bli, bilderna är från en av våra kunder i Växjö.

4I2A1378 kopia

4I2A1380 kopia

Även i hallen är golvvärme en bra idé, dels för trivseln och känslan men även för att torka upp väta under blöta dagar. En annan sak som är bra att tänka på är att stora plattor betyder färre fogar. Och färre fogar betyder lättare städning. Eftersom just fogarna är det som är svårast att hålla rent är det en rekommendation att impregnera dem.

Men användandet behöver såklart inte begränsas till golvet, även väggarna kan såklart kläs med keramik. Välj samma platta till båda ytorna, matcha med en liknande eller bryt av med två helt olika stilar. Med en marmorimitation blir hallen riktigt lyxig!

Immagini 302

Träliknande plattor från serien Treverk Home, med måtten 30×120

 

En stor fördel med klinker är att det finns plattor i väldigt många olika färger och storlekar; utbudet innehåller allt från traditionellt enfärgade plattor till trä- och marmorimitationer, mönster, mosaik och udda former. På så sätt kan alla hitta något som passar där hemma!

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s