Pynta odlingen med gröna val i flera färger

Som bekant blir allt fler allt mer intresserade av ett hållbart leverne, hållbarhet kan såklart ta sig uttryck på många olika sätt. Ett av dessa är att göra mer hållbara val i vår konsumtion, till exempel att att välja ekologisk i matbutiken eller premiera varor som har en schysst tillverkningsprocess. Och vad är väl mer ekologiskt än att odla själv? Den som odlar hemma väljer själv jord, frön och näring och vet att tomaterna inte är besprutade.

Även när det kommer till keramik finns det såklart många alternativ som är bättre för miljön. Låt växthuset eller trädgårdslandet få en gång av klinker att stå på när morötter och gurkor skördas. Tänk på att välja en platta med grövre yta för att minska halkrisken om plattan blir blöt under vattningen. En av våra klinker med märkningen bättre miljöval är Casalgrande Patio som finns i sex olika färger, välj en favorit eller skapa ditt eget mönster.

Kanske är du lycklig nog att ha ett eget planteringsbord i trädgården. Om bordet är i nivåer eller har extra yta kan det göras trivsamt med en ljusstake och blommor i vackra krukor. Addera gärna färgglad mosaik, kanske som en detalj lutad mot bordets vägg eller låt det fungera som en bård som går längs med dess kant. På så sätt behåller trädgården färg även efter att det som växer blommat klart.

Vidrepur Pearl Green 460 1,2x1,2

Låt de gröna fingrarna komma till uttryck även i form av glasmosaik. Här i Vidrepur Pearl Green, som består av minst 99 % återvunnet glas.

 

Vidrepur Pearl Cobalt

Vidrepur Pearl finns i flera färger, här syns Cobalt

 

Planteringsbord_hippo and the bird

Plåtbord som kan användas som planteringsbord, från Hippo and the bird

 

Kanske har du kakel- eller klinkerplattor över från en renovering? Placera olika örter och kryddor på olika underlag för att skilja dem från varandra. På mindre plattor passar nysådda kryddor i mindre krukor.

Hoppe GT-4401 Glas Red

Hoppe GT-4401 Glas Red har storleken 9,7×9,7

 

Casalgrande Etrusche Vulci Rett

Casalgrande Etrusche Vulci Rett har storleken 15×15

Alla plattor som visas ovan har märkningen bättre miljöval vilket innebär att keramiken är tillverkad av återvunnet material eller har andra egenskaper som gör den till ett bättre miljöval. Fler plattor med märkningen bättre miljöval hittar du här.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s