Kakla lantligt hemma eller i sommarstugan

Semestertiderna närmar sig och sommarens planer kommer allt närmare. För somliga har ledigheten redan börjat, och för de som har lantställe är det mycket möjligt att förberedelserna inför sommaren påbörjades redan för en tid sedan. Innan vi går in på den lantliga inredningsstilen vill vi påminna om hur du enkelt kan rengöra fogarna – ett snabbt städtips som gör stor skillnad i kök och badrum.

Om fogarna inte är smutsigare än vanligt räcker det att använda en anpassad rengöringsprodukt, till exempel Fuganet. Produkten kan användas på de flesta väggar och golv, med undantag för vaxbehandlade porösa ytor, och rengör fogarna på djupet. Spraya på fogarna, låt verka någon minut och rengör med en borste. Skölj sedan med vatten.

Fuganet-rengoring-fogar

 

Smart och lantligt
Så, är du sugen på att återskapa ett lantligt hem i sommarstugan eller hemma i året runt-boendet? Här kommer några tips!

Den lantliga stilen är ombonad och hemtrevlig och något som passar bra till looken är trägolv. Vi rekommenderar en keramisk träimitation för att minska underhållet, något som är extra angeläget på lantstället där vi spenderar begränsat med tid och hellre umgås med nära och kära än skrubbar golv. Ljusa golv gör att ytan känns större, vilket är en fördel i sommarstugan, vars rum ofta är lite mindre till ytan än där hemma.

 

En lösning som är snygg i köket är att endast kakla den del som är närmast diskbänken och låta resten av väggen bestå av öppna hyllor. På så sätt har du ett väl fungerande stänkskydd samtidigt som vackert porslin och glas kan visas upp. För en klassiskt lantlig stil, använd mindre plattor, gärna med rektangulär form.

El Barco Biselado Vit Matt

El Barco Biselado Vit Matt är en klassiskt vit kakelplatta. Denna har fasade kanter.

 

Peronda FS Manises-B

Peronda FS Manises-B ger en rustik känsla genom illusionen av stötta kanter.

 

I sommarstugan vågar fler ta ut svängarna när det kommer till färg och detaljer. Vi är mer toleranta med mönster och det får gärna vara färgglatt och bekymmersfritt. För att ta ett exempel heter det ju att grönt är skönt, en färg som passar bra i badrummet.

 

 

Lämna det enfärgade tänket helt och välj mönstrat. Det småblommiga mönstret passar utmärkt på landet. Här syns dessutom lösningen med öppna hyllor.

 

Även gräddvita nyanser med lite gult i passar bra. Dessutom ger de ett varmt intryck.

 

Plattan ovan kommer från Kakelmakeriet i Askersund som har många plattor som passar bra i det lantliga hemmet, nedan visas några exempel.

 

 

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s