Dagens ros går till rosa

Rosa har varit en av de mest populära färgerna under våren och är en betydligt mer mångsidig färg än vad många först tänker sig. Färgen kommer att hänga med ett tag till och vi kommer att få se fler nyanser. Skalan sträcker sig från mjukt rosa till mörkare och mer brända toner.

Ett tydligt exempel på färgens mångsidighet är de tre nyanserna i serien Vidrepur Colours. Här ser vi färgen Fog salmon som har en laxrosa nyans, Fog Pink som är en ljus mosaik med diskreta inslag av rosa, samt Pink som kort och gott är rosa.

 

 

De jordnära, brända tonerna blir också vanligare och de matchas bra med plommon eller mörkblått. På andra sidan skalan finner vi de koralliknande tonerna som går åt aprikos.

 

Recer Projectos Rosa M161

Recer Projectos Rosa M161, som lutar åt aprikos.

 

Inte att förglömma är den klassiska rosa färgen!

Färgen kan framstå som svårmatchad. Men för en glad och lekfull känsla kan rosa till exempel kombineras med gult.

 

En annan bra och uppskattad accentfärg är grått. Rosa fungerar ihop med allt från ljusare gråa nyanser till mellan- och mörkgrått. När de två färgerna sammanförs skapas en smakfull känsla där det rosa livar upp en stil som annars kan upplevas som lite hård.

 

Som vanligt fungerar även basfärgen vitt bra i kombination med rosa. Det viktigaste är att du hittar något som passar hos dig, och som du trivs med!

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s