Naturen flyttar in och ute blir inne

Länge har det talats om hur inne blir ute och hur vi förlänger våra hem ut i det fria. Från vardagsrummet leder stora glaspartier ut till trädgården och mer tid tillbringas på verandan, som har blivit som ett extra vardagsrum. Men nu har trenden vänt och istället blir ute inne.

Trä är ett av våra favoritmaterial, och en trend som aldrig går ur tiden. Vi har flera gånger tidigare talat om fördelarna med träklinker, som är ett populärt och tåligt alternativ. Nu vänder vi blicken mot de ljusare träslagen.

 

 

Nu väljer vi naturliga färgskalor i våra hem, och de fungerar som en lugn bas att bygga vidare på med hjälp av inredningsdetaljer. Välj gärna att komplettera med tropiska och färgstarka inslag, vilket är en annan trend just nu. Växter eller motiv från naturen är något annat som verkligen kan sätta känslan i ett rum.

 

Vi vill ha material som håller i längden och ger ett tidlöst intryck. Granitkeramik är ett material som  efterliknar, och ofta innehåller sten, vilket i allra högsta grad förknippas med naturen och att vara utomhus. Det utgör också en bra grund och en harmonisk yta i badrum eller sovrum.

 

Marazzi Terramix Bianco

Marazzi Terramix Bianco gör sig utmärkt som fondvägg i köket.

 

 

Eller varför inte få härlig utomlandskänsla i form av en strukturerad vägg med faktiska stenar? Peronda Harmony D.Pebbles-W Mosaico fungerar på vägg såväl som på golv.

Imagen 26250

 
Ett annat sätt att få in naturen i hemmet är i form av färgvalen. Grönt är en färg som ofta förknippas med stabilitet, frihet och harmoni. Det är dessutom troligen den färg vi snabbast förknippar med utomhus med tankar åt lummig skog, öppna fält och mossa.

 

 

Peronda Harmony D.Shamian-A Mosaico

Med sin taktila yta som skiftar i olika nyanser påminner Peronda Harmony D.Shamian-A om havet

 

Hur gör du för att anamma naturen i hemmet?

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s