Inspireras av sommarens resmål

Årets mest populära resmål bland svenskarna är spanska Mallorca. Högt upp på listan ligger även Barcelona och Rom. Men i de omtyckta länderna Spanien och Italien finns inte bara värme, sevärdheter och vackra stränder utan också flertalet leverantörer av kakel.

Spanska Geotiles är ett exempel på leverantör som värdesätter miljö, hållbara tekniker, hög kvalitet och säkra råmaterial. Denna leverantör är extra intressant för den som är intresserad av lite större plattor. Stora plattor har länge varit populärt på kontinenten, en trend som nu även blir en allt vanligare syn här i Skandinavien. Här följer några exempel våra favoriter från Geotiles just nu.

Serien Argon består av både enfärgade och mönstrade plattor i olika nyanser.

En stor platta som är uppbyggd av mindre fält är Geotiles Lineal Grafito, som passar väldigt bra som fondvägg eller detalj som bryter av en enfärgad vägg i något av hemmets rum.

Geotiles Lineal Grafito miljö

Geotiles Lineal Grafito

Plattan finns också i en varmare färgskala.

 

Den som vill liva upp hemmet med mönster men ändå hålla sig till en färgskala bör verkligen kolla lite extra på Geotiles sortiment. Mönstrat men ändå sobert.

Geotiles G. Manises_miljö

 

 

Vidrepurs huvudsakliga produktionsanläggning ligger i spanska Castelló. All deras glasmosaik består av minst 99 procent återvunnet glas. I utbudet finns mosaik som är enfärgad, som skiftar i flera nyanser av samma färg eller som består av kontrasterande färger. Det finns matta alternativ och blanka, samt släta och taktila ytor. Lite av varje helt enkelt!

 

 

 

Även i Italien tillverkas det en hel del kakel. Här hittar vi bland andra Marazzi och La Faenza.

Marazzi producerar bland annat populära Treverk, som består av naturtrogna träimitationer.

 

 

Marazzi Blend är en serie inspirerad av material som används för konstruktion av antika betongkonstruktioner, och finns i ett flertal olika färger. Nedan syns Marazzi Blend Brown Rt.

Marazzi Blend Brown Rt

 

Hos La Faenza hittar du till exempel serien Pretiosa med plattor som liknar sten samt dekorplattor i olika nyanser. Ett sätt att ge karaktär till ett rum är med hjälp av en väl vald mönstrad platta. Låt större delen av golvet bestå av neutrala plattor och gör ytan fullständig med hjälp av ett utmärkande, men samtidigt diskret, mönster.

La Faenza Ros Pretiosa A LP

La Faenza Ros Pretiosa A LP är hela 120×120

 

Vart reser du i sommar? Dela gärna med dig av inredningsinspiration du stöter på under semestern!

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s