Utgå från en stark bas

Brunt, beige, svart och vitt behöver inte alls vara tråkigt! En lugn och enfärgad bas går hem hos de flesta. Dessutom blir det lätt att anpassa hemmet efter de trender som kommer och går, eller till och med efter humöret. Enfärgade ytor eller naturinspirerade material kommer du långt med, även om mönster såklart är ett uppiggande inslag!

Brun är en jordig färg som inger lugn och trygghet. Den får oss att tänka på naturen och enkelheten.

 

 

Ett sätt att liva upp en yta som består av en basfärg är att välja ett annorlunda utförande, till exempel i form av mosaik. Denna består av konvexa glasplattor.

 

Serien eXtrò innehåller flera hexagonformade plattor i beige och bruna nyanser.

Self eXtrò Cement Self eXtrò Sand Self eXtrò Mud

 

Brunt och beige passar bra tillsammans med blått och vitt. Ett förslag är att använda ljusblåa textilier för att mjuka upp och vita möbler för en stilren känsla.

 

 

Mörka färger, som svart eller antracit, kan framstå som drastiska, och i små rum kan det helt enkelt bli för mörkt. Men färgerna passar också bra som detaljer eller en fondvägg. Och det fungerar så klart även som ett helt badrum. Svart må vara en mörk färg, men den är även sofistikerad och förknippad med exklusivitet och lyx.

 

 

Ett mörkare badrum kombineras med fördel med en lyxig blandare eller vita badrumsmöbler.

 

Det är svårt att prata badrum, kök eller inredning utan att nämna vitt. Speciellt när det handlar om basfärger. Vitt ger en både klassisk och modern känsla. Om du har vitt golv och eller vita väggar så tänk på att mjuka upp inredningen med andra färger, gärna i form av textilier. På så sätt blir rummet också varmare och mer välkomnande.

 

 

 

Vitt fungerar även bra ihop med trä, så ett hett tips är att matcha med skåpsluckor, hyllor eller bord i just trä.

Vilken basfärg du än väljer är det ett stort plus att det är så enkelt att uppdatera och variera inredningsstilen med hjälp av utbytbara detaljer. Lägg till färger i form av kuddar och andra textilier för att sätta den rätta touchen, eller ha en stor vas med snittblommor efter humör. Det viktigaste är såklart att du hittar en balans som fungerar för dig och ditt hem, det är ju du som ska trivas!

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s