Plattor med känsla

Det finns flera sätt att få en yta att sticka ut på, till exempel genom att använda ett mönster eller en avvikande färg. Ett annat sätt är att få själva ytan att bryta av rent fysiskt.

Med en strukturerad platta skapas en helt annan upplevelse än med en blank. Detta syns extra tydligt i Casalgrande Marte ListelliTexture Thassos, vars yta är både polerad, matt och strukturerad i en vacker kombination. Plattan ser olika ut ur olika vinklar och de varierande ytbehandlingarna återspeglar ljuset på skilda sätt.

 

Även Casalgrande Marte Mosaico Texture Thassos har en yta som varierar mellan blank, matt och strukturerad.

Casalgrande Marte Mosaico Texture Thassos

 

En mosaik som känns är Peronda Harmony D.Premium-N Mosaico, där varannan platta sticker ut och varannan buktar inåt. Resultatet blir en effektfull, men stilren vägg.

 

Det krävs inte mycket för att göra skillnad. En klassiskt vit platta kan livas upp genom ett subtilt mönster, som i serien Monocolor V Relief där en del av plattan är upphöjd.

 

Serien finns i flera färger, och den som vill bryta av även på den fronten kan välja rött.

 

En blandning av texturer och färgskiftningar kan få iögonfallande resultat. Serien Moon från Vidrepur har även den en yta med struktur, där matthet möter lyster.

 

Vi avslutar med serien Harmony från Peronda. Där möter keramiken textilindustrin och de tåliga egenskaperna hos kakel får bekanta sig med det mjuka uttrycket hos broderier. Dessutom sticker plattorna bokstavligt talat ut!

 

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s