Låt mosaik bli pricken över i:et

Mosaik kan användas för att skapa olika mönster, men det är också ett dekorativt inslag i sig. Låt mosaik vara det som bryter av även hemma hos dig, eller låt en skimrande mosaik täcka en hel vägg.

 

Mosaiker kan med fördel utgöra detaljrika och vackra inslag i hemmet. De kan bland annat användas för att bryta av en annars neutral vägg. Naturligtvis blir effekten mer framträdande om du jobbar med kontraster, till exempel en vit mosaik mot grå plattor som i det här exemplet.

 

Kontrasten får olika effekt beroende på vilka färger som kombineras. Här syns ett exempel där en flerfärgad mosaik kombineras med både en svart och vit enfärgad mosaik i samma serie.

 

aura_dark_blue3

Vidrepur Aura Dark Blue bryter av mot en lugn ljusgrå yta.

 

Lek med olika uttryck och kombinera mosaiken med populära träimitationer. Genom att välja olika plattor i samma toner skapas en harmonisk yta. Variation, men fortfarande enhetligt.

 

Avslutningsvis är även marmorimitationer en fortsatt stor trend, och såklart kan de naturtrogna plattorna matchas med en väl vald mosaik. Resultatet blir väldigt stilrent när plattorna dessutom går i samma eller en angränsande färg, som nedan.

vidrepur-impression-edna-travertino-bone-matt-stone

Vidrepur Impression Edna Travertino Bone Matt Stone kombinerat med vit marmorimitation.

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s