Femtio nyanser av grått

Vanligtvis sägs det att blått är flott, men versen funkar lika bra med färgen bytt till grått. För grått är verkligen flott. Det är en bra basfärg som passar tillsammans med de flesta andra färger eftersom skalan av grå nyanser är så bred. Grått är definitivt ett gott alternativ till det flitigt använda vita! Vi förknippar dessutom grått både med naturmaterial och industri – två trender som är stora just nu.

 

Somliga anser att vitt känns opersonligt. Det beror såklart på vilken nyans av vitt som används och kombinationen med resterande inredning. Men de som vill ha ett okonstlat alternativ till det vita har hittat rätt i det grå.

 

italg-mineral-d-galena-sq

Sofistikerat och snyggt med Italg. Mineral D Galena Sq.

 

En ljust grå nyans har ungefär samma egenskaper som vitt, den går lätt att kombinera med andra färger och ger en känsla av rymd i rummet. Dessutom syns inte eventuell smuts eller skvätt från matlagningen lika tydligt på en grå yta.

 

marazzi-blend-grey-rt

Satsa på grått i köket, här används Marazzi Blend Grey som finns i olika storlekar samt som mosaik.

 

Mörkare nyanser ger en ombonad känsla och fungerar bra exempelvis i sovrummet. Dessutom framhävs inredning bra mot en mörk bas.

 

Om väggarna är vita smälter ofta detaljer som dörrkarmar och lister ihop med helheten. Om väggen istället är grå lyfts dessa detaljer fram och fyller en egen funktion i inredningen. Kontrasterna mellan vägg och inredning blir också mindre om väggen är grå, vilket gör det behagligare för ögat.

 

 

Våga välja en mörk nyans för ett stabilt grundintryck. Anpassa därefter rummet med andra färger eller ljusa möbler för att få just det slutresultat du är ute efter.

 

Att kombinera olika nyanser av grått skapar dynamik men resultatet blir elegant och stilrent. Dessutom har du en god grund att bygga vidare på, med andra material som textilier och inredningsdetaljer.

 

marazzi-progress-grey

Här syns Marazzi Progress Grey i kombination med Marazzi Progress Black.

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s