Keramiken flyttar in i allt fler rum

Att kakel och klinker är hållbart, lättstädat och dessutom snyggt har gett materialen en given plats i två av hemmets rum där man ofta behöver städa: kök och badrum. Men allt eftersom fler upptäcker de många fördelarna med och det stora utbudet av keramiska plattor blir de vanligare även i andra delar av hemmet.

italgraniti_stone-mix_03-zenit-quarzite-gray_

Mer än bara badrum, även om keramiska plattor är ett mycket passande val även där.

 

Dagens träimitationer har ett otroligt verklighetstroget utseende och med värmeslingor blir golvet härligt att gå på. Utbudet är stort och det finns både långsmala och bredare plattor. Lägg dem i rad som en vanlig parkett, eller varför inte i fiskbensmönster.

 

Granitkeramik med naturnära utseende passar även det utmärkt i vardagsrummet. Plattorna kan läggas på golvet eller sättas på väggen – eller både och.

 

Immagini 7633

Här syns Italgraniti Stone Mix Striato White på golvet och Italgraniti Stone Mix Quarzite Grey på väggen.

 

Det blir också mer populärt att lägga snygga plattor på golvet i kök eller matsal. Även en mönstrad platta kan ge ett lugnt intryck om färgskalan är nedtonad och enhetlig.

 

 

I en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum är det väldigt snyggt att låta plattor i storformat löpa sömlöst över ytan för att binda ihop rummen.

 

 

Men det är några saker att tänka på när det kommer till underlaget, eftersom det kan krävas en del förarbete. Om väggen har en yta av trä behöver du gipsa den och golvet behöver spacklas innan plattorna kan läggas. Fråga gärna en expert om du är osäker!

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s