Spaningar från kakelmässan Cersaie

I slutet av september hölls den årliga Cersaie-mässan i Bologna. Vi var på plats för att inspireras och att se det senaste inom keramiska plattor. Flera av de trender vi lärt oss att känna igen håller sig kvar, men kommer i uppdaterade versioner och nya utföranden. Den här veckan delar vi med oss av några spaningar från mässan.

kakeldaxgruppen_cersaie1

Träliknande plattor kommer i nya format och läggs gärna i form av fiskbensparkett. Looken får gärna vara rustikt sliten. Flera leverantörer har släppt en del av sina serier i form av 20 mm plattor för utomhusläggning och en del presenterar även hexagonformer. Träplattorna är definitivt här för att stanna!

kakeldaxgruppen_cersaie2

kakeldaxgruppen_cersaie3

kakeldaxgruppen_cersaie4

Granitkeramik med marmorutseende har alltid presenterats i storformat, men nu kommer de i nya, ännu större plattor. Några av måtten som visades på mässan var 90×180 cm och 120×240 cm, men i kontrast till de stora formaten visades även mosaiker upp. Det är inte alls konstigt att plattorna är så populära med tanke på hur verklighetstrogna de är. Som bekant är de också tåliga och betydligt mer praktiska än natursten.

 

kakeldaxgruppen_cersaie5

Med granitkeramik kan även badrummet få en marmorlook. Tack vare det tåliga materialet kan hela rummet, till och med handfatet, kläs in utan att du behöver vara rädd att ytan ska förstöras av väta eller smuts.

kakeldaxgruppen_cersaie6

 

De typiska marockanska och viktorianska mönster vi sett de senaste åren håller sig också kvar. Nyheten är att mönstren i många fall hittas även på hexagonformade plattor. Många leverantörer blandar också upp sina mönster så att inte hela ytan får samma utseende utan blir mer varierad.

kakeldaxgruppen_cersaie7

kakeldaxgruppen_cersaie8

kakeldaxgruppen_cersaie9

kakeldaxgruppen_cersaie10

Två insikter från mässan får avsluta veckans inlägg:

– Många leverantörer lyckas få sina träimitationer otroligt verklighetstrogna.
– Marmorplattor som klär in en hel vägg utan fog imponerar, och det görs möjligt med de nya, riktigt stora, format som presenterades.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s