På spa hemma hos Donald

Hemma hos Donald i Växjö döljer sig ett härligt hemmaspa i källaren. Här finns både jacuzzi, regndusch och tid för avkoppling i bekväma sittmöbler. Med hjälp av lugna färger och naturliga material i kombination med anpassningsbar belysning har han skapat en riktig oas. Vi fick följa med på en rundtur för att kolla in den inspirerande miljön!

Kakeldaxgruppen - hemma hos1

På både golv och väggar sitter keramiska plattor.

Ni har ju skapat en otrolig miljö i källaren! Hur såg rummet ut innan?
Rummet är en del av ett tillbygge. Vi byggde egentligen ut köket och istället för att bara ha en torpargrund under ville vi ta tillvara på möjligheterna det stora utrymmet medförde. Det var då tankarna kring ett spa väcktes.

Kakeldaxgruppen - hemma hos2

Men hjälp av ljussättning och detaljer skapas en harmonisk känsla värdig ett spa.

Inredningen och känslan i rummet påminner lite om ett romerskt spa, var det den stilen ni var ute efter?
Ja, vi var ute efter den där soltorra känslan på väggar och golv, något som både materialet och färgskalan på granitkeramiken vi valde bidrar till. Vi var inspirerade av Sicilien efter våra resor dit. Vi ville att det skulle kännas varmt och gott att komma in i rummet.

blogg3-4i2a1346

Plattorna ni använt på golvet är av det större formatet, vilket än så länge är lite ovanligt i Sverige. Berätta om hur ni tänkte när ni valde dem!
Vi letade efter ett underlag som var som en sandyta, något som efterliknade en sandstrand. Dessutom ville vi att det skulle kännas som en hel yta och inte plottrigt. Hantverkaren vi var i kontakt med, Jonas från Erikssons Bygg i Rydaholm, var till en början tveksam kring formatet men de har gjort ett fantastisk jobb. Vi hade hjälp av väldigt duktiga killar som var otroligt noggranna och utförde fantastisk plattsättning och hantverk.

blogg4-4i2a1364

Stora plattor har använts genomgående.

Ni har även en inbyggd blandare i duschen, berätta om valet av den?
För oss var det ett självklart val eftersom vi ville komma åt designkänslan och slippa se en massa rör. Nu har vi en lyxig och avskalad duschhörna som vi är väldigt nöjda med.

blogg5-4i2a1360

Duschväggarna är specialbeställda från INR, och på väggen syns också regnduschen.

Många drömmer om ett eget spa hemma, vad ska man tänka på?
En sak är att skapa den intima varma känslan så det blir en plats man gärna vill vara på. Det är också viktigt med material av god kvalitet och bra hantverkare. Ljuskällor är mycket viktiga, genom att använda dimmers och levande ljus får man många olika ljuspunkter för att enkelt kunna skapa olika stämning i rummet. Det är viktigt att kunna variera mycket beroende på vilken känsla man vill ha.

blogg6-4i2a1377

Med möjlighet att tända ljus och att dimma takbelysningen kan stämningen anpassas efter tillfälle.

Varför valde ni oss som leverantör?
Jag blev rekommenderad att gå till Kakelcentralen, och efter besöket lämnade jag butiken med en väldigt positiv känsla. Jag fick ett fantastiskt bra bemötande, servicegraden var hög och alla var hjälpsamma. Dessutom har det varit hög kvalité på allt som levererats och resultatet har verkligen levt upp till förväntningarna!

blogg7-4i2a1340

I spa-rummet finns flera sittmöjligheter.

 

blogg8-4i2a1361

Alla val är medvetna, även golvrännan: en Unidrain classic line square.

 

blogg9-4i2a1362

Regnduschen med inbyggnadsblandare kommer från Hans Grohe.

 

Plattorna som använts

  • På golvet används Casalgrande Amazzonia i färgen Eldorado. Plattan är en granitkeramik i måtten 60×60.
  • På väggarna används Ragno Whitestone i storleken 30×60. Även det en granitkeramik.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s