Vi ser tillbaka på inspirationsåret som gått

Året närmar sig sitt slut och vi ser tillbaka på månaderna som gått. Under 2016 har vi tittat på vilka färger som är populära samt trender och nyheter i kakelvärlden, vi har besökt kakelmässan Cersaie och varit på hemma hos-besök. Här nedan hittar du del ett i vår årskrönika. Klicka på bilderna för att läsa inläggen i sin helhet. Vad kommer du att minnas från året som gått?

I januari gjorde vi ett besök hos Maria Ekström som grundat och driver Askersunds Kakelmakeri. Verksamheten har funnits sedan 2007 och allt kakel är handgjort.

img_95191

Maria under tillverkningen. Kakelmakeriet håller till i en gammal fabrik för skurtrasor.

 

I februari spanade vi på trendigt metalliska plattor. ”Metall är, och kommer att fortsätta vara, ett återkommande inslag i inredningen under 2016” skrev vi då och nu när vi ser tillbaka kan vi konstatera att det fortfarande är väldigt snyggt!

steeltech_amb_beige

Här syns serien Steeltech från Casalgrande som består av stora och lätt metalliska plattor.

Dessutom invigdes vårt showroom T37 i Stockholm i februari. Lokalen fungerar som en mötesplats för arkitekter, byggare och andra samarbetspartners i branschen.  

beskuren

 

Varje år presenterar Pantone årets färg. I år blev årets färg två färger: Rose Quartz och Serenity. Vi tittade närmare på färgerna i mars och tittade både på plattor för den som uppskattade färgerna och på vad de kunde matchas med. Läs hela inlägget här.

 

I en gammal sommarbostad i Växjö bor Lina. I april fick vi besöka henne för att spana in en badrumsrenovering där golvet prytts med mönstrade plattor från Geotiles. När resten av badrummet är så enhetligt kändes det rätt att bryta av med ett brokigt mönster på golvet”, sa Lina då.

4i2a1334

 

Kakel och klinker kan användas i hemmets alla rum, och i maj tog vi en titt på plattor som passar bra i hallen. Där är det viktigt att ha ett slitstarkt material och då passar klinker alldeles utmärkt! Med golvvärme i botten torkar väta och snö dessutom upp snabbt.

4i2a1380-kopia

 

Vi har inte bara kakel, klinker och mosaik utan också en hel del badrumsinredning. I juni tipsade vi om olika badrumsstilar utifrån tre teman: svartvitt, trä och naturliga färgskalor samt blåa toner. För varje tema visades både badrumsmöbler och keramiska plattor.

kakeldaxgruppen_vedum

Här visas Vedums badrumsmöbel Free i kombination med plattan Kai Vit Blank.

 

Det här var bara ett urval av allt som hänt i Kakelbloggen under de första sex månaderna 2016, bläddra gärna runt här i bloggen för att hitta mer inspiration. Nästa del i årskrönikan kommer nästa fredag. Så länge önskar vi dig en riktigt God Jul!  

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s