En tillbakablick med framåtanda

Förra veckan kunde ni läsa om det första halvåret 2016, nu är det dags att gå vidare och titta närmare på vad som hände här i Kakelbloggen under årets sex sista månader. Klicka på bilderna för att läsa respektive inlägg.

Att förlänga hemmet ut i naturen och spendera mer tid i uterum eller på uteplats är något det ofta talas om. I juli tog trenden en ny vändning och fokus lades istället på att låta naturen ta plats även inomhus. Dels i form av naturliga material men också som inredningsdetaljer.

7-juli-marazzi_treverkmade_cream_02-ingresso_definitivo-01

Du får en naturlig trälook med Marazzi Treverkmade Cream.

 

Eftersom badrummet blir ett allt mer uppskattat rum där många spenderar mer och mer tid gjorde vi i augusti en djupdykning i lyx för just badrummet. Se tips på både härliga plattor och praktiska förvaringslösningar.

8-aug-4-aqua2

Serien på bilden heter 5-an och kommer från 4-aqua.

 

I september tog vi på oss arbetshandskarna och gick igenom hur du gör för att ta bort en trasig kakelplatta från en vägg som i övrigt är oskadad.

9-sept-ta-bort-kakel2

 

När oktober kom blev det dags att sammanfatta upplevelserna från kakelmässan Cersaie i Bologna. På mässan blev det tydligt att de naturliga trä- och marmortrenderna kommit för att stanna, men plattorna kom också i lite nya format. Vi såg till exempel marmorplattor i så stora mått som 120×240.

10-okt-kakeldaxgruppen_cersaie2

En av flera träimitationer som kunde beskådas på mässan.

 

Vad blir egentligen skillnaden mellan en blank och en matt platta? I november jämförde vi ytskikt och talade om för och nackdelar med respektive val. En av slutsatserna från inlägget är att ”en blank platta speglar ljus och belysning på ett annat sätt än en matt, vilket gör att den matta plattan ger ett mjukare och lugnare intryck. Den blanka plattan kan upplevas som kallare.”

11-nov-geotiles-argon-perla-rectified-miljc3b6

Den matta plattan Argon Perla från Gentiles.

 

I december tog Kakelbloggen en titt mot Los Angeles för att inspireras av färg och mönster. En restaurang vid namn Gracias Madre hade klätt sin bardisk i snygga plattor, och vi tittade i det egna utbudet för att hitta liknande plattor att piffa upp hemmet med.

12-dec-gracias-madre

Här syns den snygga bardisken.

 

Nu är det dags att se fram emot ett spännande 2017 där vi fortsätter trendspana, inspirera och guida i den stora värld som kakel, klinker och mosaik utgör.

God fortsättning!

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s