Häng på trenden med kakelplattor i storformat

Keramiska plattor i storformat blir allt vanligare i Sverige och försäljningen ökar i stadig takt. Den här veckan besöker vi Jenny och hennes man som valde stora plattor när det blev dags att renovera badrummet.

1-badrum-60x120-7

– Vi hade kikat runt lite i flera olika kakelbutiker och fyllt bagageluckan med olika kakel för att ta hem och testa, men vi var inte alls inspirerade eller exalterade över något av de kakel vi hade hittat. Efter att vi kom in i Kakeldax butik och såg plattorna i storformat tvekade vi inte en sekund, berättar Jenny.

2-badrum-60x120-2

För fem år sedan såldes mest små plattor men de senaste åren har efterfrågan på storformat ökat kraftigt. Och fördelarna med stora plattor är flera; de är praktiska i badrum och kök och det är lättare att hålla rent eftersom antalet fogar blir färre. Dessutom kommer mönster verkligen till sin rätt i stora format, de kan lätt bli plottriga på mindre plattor.

peronda-museum-candela-2

Mönstrade plattan Peronda Museum Candela har måtten 44×44 cm och kommer till sin fulla rätt på större ytor.

geotiles-cover-decor-acero

Geotiles Cover, här både som mönstrad och enfärgad.

 

För Jenny och hennes man var valet av stora plattor enkelt, men inte självklart.
– Vi visste inte att vi ville ha stora kakelplattor förrän vi hittade dem i butiken. Så fort vi såg dem var vi helt sålda, berättar Jenny.

3-badrum-60x120-5

 

Eftersom det allra vanligaste i Sverige har varit att välja små plattor är plattsättare här inte lika vana att sätta större format. Därför är det bra att prata med den som ska göra underarbetet och sätta själva plattan inför att arbetet ska göras. För när rummet väl står klart är det få som är besvikna.
– Vi är otroligt nöjda med helheten i badrummet, avslutar Jenny. Framför allt vår hylla i duschen, badkaret och handfatet. Och så kaklet förstås!

4-badrum-60x120-3

 

Plattorna som använts i badrummet är ur serien Cemento från Casalgrande Padana. På väggen används måtten 60×120 cm och på golvet ligger plattor på 60×60 cm.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s