Vi går mot mörkare badrumstider

Ljust och fräscht är ett vanligt mantra och när det är dags för ett nytt badrum är det många som väljer en vit platta. Vitt reflekterar ljus, vilket är bra för att få ett ljust rum men om plattan dessutom är blank kan det bli för mycket av det goda. Ett alternativ som blivit vanligare är att välja dova färger och blanda med inslag från naturen, en look som kan upplevas som mer ombonad.

1-vidrepur-pearl-anthracite-457-12x12

Vidrepur Pearl Anthracite 457, här på väggen framför handfatet.

 

2-casalgrande-marmoker

Ett badrum där svarta Casalgrande Marmoker Nero Creta kombinerats med ljusa Casalgrande Marmoker Statuario Grigio.

 

Den mörkare färgskalan passar bra i ett badrum dit vi går för att varva ner. Fundera över grönt, grått och svart i badrummet, men tänk också på hur ljuset påverkar. Att välja mörka plattor ställer andra krav på ljuset. Finns det ett fönster eller bara lampor? Ibland kan det räcka att ha bra punktbelysning vid spegeln.

3-casalgrande-granito-1-borneo

Casalgrande Granito 1 Borneo tål hård belastning och smuts. Eftersom ytan är spräcklig i sitt utseende syns smuts inte lika tydligt.

4-vidrepur-pearl-turquoise-456

Vidrepur Pearl Turquoise 456 är ett alternativ för den som inte vill ha en allt för mörk platta en som ändå vill prova något annat än vitt.

 

Det kan räcka att välja en varmare vit färg, grått eller beige för att skapa en mjukare känsla i badrummet. Växter tillför något till ett badrum oavsett om det är ljust eller mörkt. Tänk bara på att växter behöver ljus för att må bra.

5-marazzi-gris-fleury-taupe-rett

Marazzi Gris Fleury Taupe Rett kan sättas på vägg eller läggas på golv.

 

 

8-casalgrande-etrusche-sovana

Ett väldigt enhetligt resultat uppnås om samma platta väljs till både golv och vägg, som här med Casalgrande Etrusche Sovana.

9-casalgrande-etrusche-manciano

Mörka plattan Casalgrande Etrusche Manciano på golvet kombineras med en ljusare platta på väggen.

 

När det kommer till badrumsmöbler kompletteras skarpa linjer med mjukare former. Nedan ser vi möbler ur serien Forma från 4 aqua, som är ett exempel på detta.

10-4-aqua-forma

Vi har tidigare pratat om möbler i badrummet och så länge det finns utrymme är det såklart fritt fram att inreda även i detta rum. Kanske behöver du mer förvaring i form av en snygg hylla, eller en korg att lägga handdukar eller toarullar i. Kanske ställer du till och med in en stol. Tänk bara på att möblerna behöver tåla att vara i den fuktiga miljö ett badrum utgör.

11-casalgrande-amazzonia-dragon-black

Här syns Casalgrande Amazzonia Dragon Black, tillsammans med en pall och en växt.

 

Hur ser ditt drömbadrum ut?

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s