Ett piffigt och praktiskt badrum

Vi vet alla att en badrumsrenovering inte är något man gör varje månad – fast vi kanske skulle vilja ibland! Därför är det bra att tänka smart. Vi har samlat lite tips på vägen.

Självklart är det okej att välja en enkel och klassisk färg som vit. Bryt gärna av med mönster för att liva upp badrummet. En kaklad duschvägg ramar in och skapar snygga kontraster.

peronda

På väggen syns Monocolor V Krita Blank, ett snyggt vitt kakel att använda som bas.

Är inte coola mönster din smak? Helt okej! Håll väggar och golv i enkla färger och satsa på färg på andra delar av badrummet. Piffa till med färger på badrumsskåp och handdukar, de sistnämnda är dessutom lätta att byta ut när det börjar klia i inredningsfingrarna. Mjuka upp med växter och kanske ett härligt doftljus?

vedum-free

Ett snyggt exempel på en vit bas som kombineras med härliga blåa skåp ur serien Free från Vedum.

 

Små badrum kan kännas större med hjälp av rätt kakel. Kakel med blank yta reflekterar ljuset vilket gör att rummet upplevs som större. Varför inte slå till på den snygga serien Marmoker? Lyxa till med detaljer i guld eller mässing.

 

 

marmoker-miljo

Blanka Marmoker i svart och vitt pryder både golv och väggar i det här badrummet.

marmoker

Ett större badrum ger ett perfekt tillfälle att leka med ytorna. Utnyttja storleken och lägg större plattor – go big or go home! Dra nytta av utrymmet; var inte rädd att använda dubbla tvättställ och låt dem gärna fortsätta i en förlängd arbetsyta och förvaring. Använd färger och strukturer som annars kan upplevas förminska ett rum, som svart eller plattor med matt finish.

gris_fleury_taupe_beige

Den förlängda ytan jämte handfatet ger ytterligare förvaring och passar bra in i det stora rummet. Marazzi Gris Fleury pryder väggar och golv.

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s