Hur du enkelt lägger plattor utomhus

Flera av Marazzis serier kommer som 20 mm tjocka plattor, perfekta för att skapa stilrena ytor utomhus. De håller sig snygga och är lätta både att lägga och att hålla rena. Plattorna kan användas på olika sätt: lägg dem på terrassen eller balkongen, som en gång i trädgården eller till och med på garageuppfarten. Om plattorna läggs där tunga fordon ska köras är det dock viktigt att de dubbel-limmas eller läggs med till exempel flytfix så att hundra procent täckning uppnås mellan platta och betongytan under.

Utöver en mer permanent sättning av plattorna kan de enkelt läggas på gräs, grus eller plastfötter vilket du kan läsa mer om nedan.

Installation på gräs

Lägga plattor på gräs - Marazzi Sistem N 20mm - Kakeldaxgruppen

När plattorna läggs på gräs smälter de ihop bra med omgivningen. Installationen går snabbt och plattorna är lätta att ta bort eller flytta på. Dessutom blir kostnaden lägre eftersom förarbetet är mindre. Det enda du behöver göra är att gräva 5–6 cm djupt där plattan ska ligga, lägga ett lager grus i utgrävningen och placera plattan. Tänk på att mäta ut hur plattorna ska ligga innan du börjar gräva. Om de ska utgöra en gång är det en bra idé att testgå den innan för att se att plattorna ligger på lagom avstånd från varandra.

Installation på grus

Lägga plattor på grus - Marazzi Treverkhome20 Larice - Kakeldaxgruppen

Även denna installation är snabb att göra och lätt att förändra vid behov. Dessutom blir vattenavrinningen effektiv genom de öppna fogarna mellan plattorna. Se till att ytan plattorna ska läggas på hålls jämn under hela processen och att plattorna sätter sig ordentligt. Du kan behöva använda en gummihammare eller andra verktyg för att fixare dem.

Installation på ”fötter”

Plattor på plastfötter - Marazzi Multiquartz20 - Kakeldaxgruppen

När plattorna läggs på fötter kommer de upp lite, vilket gör att sladdar och vattenslang kan dras därunder. Du behöver inte ta bort ett tidigare golv, till exempel ett trädäck, innan installation, utan kan ställa fötter och plattor direkt på. Fötterna kan dessutom justeras om underlaget är ojämnt.

 

Nästa vecka visar vi fler inspirationsbilder på hur resultatet kan bli med plattor i 20 mm-serierna!

 


Om du har frågor om plattorna eller installationen är du välkommen att besöka någon av våra butiker. Du hittar dem genom att klicka här.

Om du vill ha mer inspiration, kolla in vår hemsida www.kakeldaxgruppen.se

Vill du komma i kontakt med oss når du oss på 031 – 719 78 99 eller info@kakeldaxgruppen.se 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s