Varva ner i behaglig badrumsmiljö

Ibland är ingenting så skönt som att sjunka ner i ett varmt bad eller att hoppa in i duschen efter en varm dag. Och visst kan det bli ännu härligare om man har tänkt till lite extra när badrummet inreddes. Hemmaspa är ett vanligt förekommande begrepp numera och det av en god anledning – vem vill inte lyxa till det lite extra i en tid av många måsten och att göra-listor?

Foto: Pixabay

 

Marmor förknippas ofta med lyx och hemmaspa är ju definitivt en lyx. Med marmorliknande granitkeramik i form av hexagoner blandar du klassiskt med modernt och skapar en lugn atmosfär i badrummet.

 

Att kunna kliva ur dusch eller bad och svepa in sig i en varm handduk är något många uppskattar. En handdukstork fyller dels det behovet, men gör också att du slipper en fuktig handduk nästa gång du ska torka dig.

Badrum med gråa väggar och en handdukstork i metall samt tvättställ och spegel

Handdukstork Hästevik från Nordhem.

 

Väljer du en ljus bas kan du komplettera med färgglada handdukar eller andra utbytbara tillbehör i badrummet. Eller varför inte välja en mönstrad platta att bryta av med.

Badrum med beige plattor. Till vänster en dusch med mönstrade plattor, resten är enfärgade

Den ljusa, enfärgade plattan heter Imso Bibulca Esagona White medan den mönstrade hexagonen i duschutrymmet heter Imso Bibulca Esagona Classic White Decor.

 

Grå är en behaglig kulör som finns i väldigt många nyanser. Kombinera dem gärna med varandra för att skapa rum i rummet. Exempelvis kan du använda en annan nyans för att betona ytan runt badkar eller tvättställ, eller varför inte låta duschutrymmet få en helt egen nyans?

Badrum i flera nyanser av grått. I duschhörnan än det mörkt kakel och i resten av rummet ljusare.

Här kombineras olika nyanser av grått ur serien Bibulca från Imso.

 

Pool hör väl inte till vanligheterna hemma, men vi kan ändå låta oss inspireras av poolmiljöer och vilka plattor som används där.

Poolutrymme inomhus med ljusa plattor på golv och vägg, en pool och två soolbäddar.

Färgen på Casalgrande Amazzonia Dragon White påminner om sand och det faktum att ytan är strukturerad gör att utomhuskänslan förstärks.

 


 

Toppa de mer bestående valen av dusch, bad och keramik med detaljer som doftljus och fluffiga handdukar, kanske med en färg som matchar keramiken du valt?
Om du vill ha fler tips eller har några frågor är du såklart välkommen till våra butiker som du hittar här.
Du når oss också på 031 – 719 78 99 eller info@kakeldaxgruppen.se
Besök vår hemsida www.kakeldaxgruppen.se för mer inspiration!

Psst! Du har väl sett vår sommarkampanj? Veckans erbjudande gäller till och med söndag 16 juli. Du kan läsa mer om det här.

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s