Med miljön i fokus

Att renovera hemma innebär en massa saker att hålla koll på. Det är inte bara viktigt att göra val som ger ett snyggt och praktiskt resultat – miljön är minst lika viktig. På Kakeldaxgruppen har vi som mål att ha så miljövänliga produkter som möjligt. Vi använder oss av märkningen Bättre Miljöval för att på ett enkelt sätt visa vilka plattor som är extra snälla mot miljön.

 

Serien Pearl från spanska Vidrepur är gjord av minst 99 % återvunnet glas. Mosaiken är handgjord och kommer i tio färger.

 

 

 

I en av våra butiker, Hisings Kärra i Göteborg, har vi också byggt ett miljöhus som är helt uppbyggt av miljövänliga material. Det gör det enkelt och tydligt att se exakt vilka möjligheter som finns, både när det kommer till keramiken och när det gäller till exempel dusch och toalett.

Köket i miljöhuset i Hisings Kärra

Vardagsrummet i miljöhuset i Hisings Kärra

 

Vårt egna sortiment, KDX-produkter med tätskikt och fix, är Hus A och B-certifierade.
Det betyder att de uppfyller de krav som från och med 2017 gäller för kommunala byggnationer.

 

 

Vi är också måna om att företag vi samarbetar med ska bedriva sin verksamhet på ett etiskt, socialt och miljömässigt sätt. Därför följer vi en Code of Conduct med riktlinjer för hur detta ska gå till. Det är ett sätt att kontrollera att våra leverantörer tillverkar sina produkter under goda arbetsförhållanden och följer FN-stadgar som barnkonventionen, arbetsrätt och att alla anställda skall ha fackföreningsfrihet. Vi arbetar bara med leverantörer i Europa eftersom det gör det lättare för oss att kunna kontrollera att alla lagar och regler följs.

 


 

Besök vår hemsida www.kakeldaxgruppen.se för mer inspiration!
Vill du komma i kontakt med oss når du oss på 031 – 719 78 99 eller info@kakeldaxgruppen.se
Du hittar alla våra butiker genom att klicka här.

Psst! Du har väl sett vår sommarkampanj? Veckans erbjudande gäller till och med söndag 13 augusti. Du kan läsa mer om det här.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s