Betongfokus i lantlig miljö

Familjen Eriksson har precis flyttat in i sitt nybyggda enplanshus i Lerum. Huset har högt i tak och generösa fönsterpartier mot den omgärdande grönskan. Inredningen går i lantlig New England-stil med mycket vitt.

Som ett komplement som bryter av mot det lantliga vita har familjen valt att lägga en betonginspirerad granitkeramikplatta i hallen, de båda badrummen och som stänkskydd i köket. I de båda badrummen har plattan använts på såväl golv som vägg.

Det stora badrummet har en takhöjd på fyra meter och har en fantastisk skogsutsikt genom det väl tilltagna fönsterpartiet. Foto: Jarl Silander

 

– Från början hade vi tänkt ha olika typer av plattor, i varierande färger i de olika utrymmena. När vi började kolla efter plattor blev det ganska snart tydligt att det skulle bli för rörigt och att en enhetlig look för alla rum passade oss bättre. Det känns mer genomtänkt och vi är väldigt nöjda med resultatet, berättar Oscar Eriksson.

Gröna växter utgör ett snyggt komplement till grått och vitt som i övrigt dominerar badrummets färgskala. Foto: Jarl Silander

De stora plattorna bidrar till en enhetlig yta. Foto: Jarl Silander

 

Plattan som föll familjen i smaken är granitkeramikplattan Evoque Grigio från Verde 1999 i storlek 60×60 cm. Plattan är rakskuren och kan läggas med minimal fog.
– Vi såg den i en miljö på Stigs Kakel och kände direkt att det var helt rätt. Vi hade kollat på flera andra betong-inspirerade plattor innan men det händer lite mer i den här plattan, den är livligare.

Plattan har ett livfullt betongmönster i gråskala. Foto: Jarl Silander

 

– Med stora plattor blir inte fogarna så framträdande, vilket vi gillar. De stora plattorna bidrar också till att skapa rymd, rummen känns större, säger Oscar.

Duschutrymmet i det stora badrummet. Foto: Jarl Silander

I det lilla badrummet har plattan skurits till och lagts även i fönsternischen…

… och en infälld hylla har skapats i duschen. Foto: Jarl Silander

 

Samma platta har använts som stänkskydd i köket med ett mycket fint resultat.
– Vi hade från början tänkt sätta mosaik eller små vita plattor i köket men så fick vi se en bild från ett visningskök där man använt precis de plattorna som vi hade valt ut men som stänkskydd och vi tyckte att det var jättesnyggt. Perfekt också att slippa skrubba fogar.

De stora plattorna skapar en enhetlig fasad i köket som dessutom blir lätt att hålla ren. Foto: Jarl Silander

 

Till golvet i tvättstugan har familjen valt en annan platta men som stilmässigt passar bra ihop med övrig keramik. Geotiles Cover Decor är en granitkeramikplatta med betongliknande bas men med ett mönster som skymtar fram.
– Den här plattan är lite gulligare och vi trodde att det kanske skulle bli för mycket i badrummet med den passar perfekt för tvättstugan. Samtidigt går den i samma betongtema och färgton som de andra plattorna, berättar Oscar.

Den mönstrade plattan med betongfärgad grund gör sig bra i tvättstugan. Foto: Jarl Silander

 

I hallen på väg ut ser vi de stora kvadratiska betongplattorna en sista gång. Och visst är det lätt att konstatera att familjen lyckats bra med att uppnå en enhetlig look i hemmet.

Foto: Jarl Silander

 


Besök vår hemsida www.kakeldaxgruppen.se för mer inspiration!
Vill du komma i kontakt med oss når du oss på 031 – 719 78 99 eller info@kakeldaxgruppen.se
Du hittar alla våra butiker genom att klicka här.

Kom ihåg att kolla in vår kampanj på plattorna i serien Elegance från Marazzi. Erbjudandet gäller till och med söndag 5 november och du kan läsa mer om kampanjen här.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s